Elevii claselor primare din scolile Municipiului Piatra Neamt, ai caror parinti au posibilitati financiare scazute, vor gasi si in acest inceput de an scolar ghiozdane in banci. Suma totala aprobata de consilierii locali este de 40.000 de lei dar ghiozdanele vor fi mai multe decat se anuntase initial. Daca la sedinta precedenta Consiliul Local se stabilise ca se vor achizitiona 1000 de ghiozdane, la sedinta din 29 august, numarul acestora a fost suplimentat cu inca 600 de bucati. Urmeaza ca pana pe data de 15 septembrie, cele 1600 de ghiozdane sa fie cumparate pentru ca elevii din clasele primare, care provin din familii defavorizate social sa le gaseasca in banci in prima zi de scoala.

Listele cu elevii din clasele primare care pot beneficia de ghiozdanele cumparate de Primarie se fac de catre conducerile unitatilor de invatamant din oras, iar acestea se vor intocmi pe baza unor criterii specifice. Anul trecut, pentru cumpararea de ghiozdane si rechizite, Consiliul Local Piatra Neamt a alocat suma de 50.000 de lei, chiar cu cateva zile inainte de inceperea noului an scolar, la initiativa viceprimarului Aurelia Simionica.

In acelasi context, viceprimarul Aurelia Simionica are in vedere continuarea programului prin care elevii si prescolarii care frecventeaza scoala si gradinita din cartierul Valeni sa primeasca cate un pachetel cu mancare in fiecare zi. Acest proiect a mai fost pus in practica in ideea aducerii la scoala a cat mai multi copii si pentru a preveni abandonul scolar, pentru ca in acest cartier marginas al orasului Piatra Neamt sunt foarte multe familii defavorizate, in special de etnie rroma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.