Deputatul PSD de Neamt, Alexandru Rotaru inca nu este prea hotarat cu cine merge in scandalul care zguduie din temelii partidul care l-a facut deputat. S-a conformat si el ordinului sa dea un mesaj de solidaritate, insa nu lasa sa se inteleaga nimic clar: merge cu Dragnea si Ionel Arsene sau cu dizidentii?
Intr-o postare facuta pe contul sa de facebook cu destul de multa intarziere fata de alti colegi parlamentari PSD din Neamt, Rotaru face ceva asemanator teoriei batului de chibrit, fara sa fie deloc explicit. ”Asistăm în ultima perioadă la o situație foarte tensionată. Auzim foarte multe discuții despre nemulțumirile care există în interiorul Partidului Social Democrat, dar care, în esență, nu aduc nimic benefic românilor”, isi incepe Rotaru alegatia, aceasta fiind cea mai incisiva fraza din textul sau.
Tanarul deputat Rotaru, patron de pensiune si fiu de baron local din zona Romanului abonat la afaceri pe bani publici, continua cu un discurs alambicat despre democratie, sisteme de valori, baga si un pic de Mare Unire, apoi ajunge la programul de guvernare, trece un pic si prin ”Referendumul pentru familie” si spune sigur ca este alaturi de partid, dar nu specifica daca sustine o tabara sau alta. Ca orice om aflat in fata unui mare impas, tanarul deputat asteapta probabil sa vada cine va fi castigator, apoi va poza in sustinator al celor care vor fi la butoane: ”Este normal ca asemenea situațiii, mai puțin bune, să aibă loc uneori, însă diferența o face modul în care acestea sunt rezolvate. Trebuie găsite soluții cât mai rapid, mai ales acum, în anul Marii Uniri când Unitatea este esentială. Dacă nu transmitem noi unitate, cum putem cere acest lucru?
Dragi colegi, suntem partidul cel mai mare din România, votat de milioane de români care și-au pus încrederea și speranța în noi. Suntem un partid care are capacitatea de a renaște și de a se regenera cu oameni tineri. Nu trebuie să uităm sistemul de valori al social-democrației, nu trebuie să uităm de comunitatea de care aparținem. TREBUIE să continuăm să ducem la îndeplinire promisiunile făcute românilor, fiindcă doar lor le datorăm în totalitate funcțiile pe care noi toți le ocupăm astăzi.
Aceste mici dispute în goana după imagine ,,electorală,, sau după diferite funcții trebuie să se termine cât mai repede. Românii nu au nevoie de lupte, de energie risipită, ci au nevoie să simtă în viața lor o bunăstare contantă și în creștere, ceea ce PSD le-a promis și continuă să le ofere tot mai mult.
Consider că este necesar să fim mai aproape de cetățeni, să discutăm și să comunicăm mult mai bine, altfel, toată tensiunea de astăzi, va avea efecte vizibile în anii electorali ce vor urma, începând de la alegerile europarlamentare din 2019. Mai cred cu tărie că este nevoie de mai multă competență și implicare și de mai puține astfel de dispute care nu contribuie cu nimic la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Sunt pro discuțiilor constructive, care aduc ceva bun, însă aici nu reușesc să găsesc nimic util pentru comunitate.
În lunile de guvernare, deși cu multe bețe în roate, am reusit să implementăm mare parte din programul de guvernare votat de români. Am adoptat măsuri benefice in toate domeniile ( sănătate, educație, social, mediul de afaceri, etc), de ce să punem în stand by continuitatea acestui Program atât de dorit? De ce nu încercăm să ne focalizăm atenția pe pregătirea referendumului din data de 6 și 7 octombrie, care reprezintă un lucru foarte important la nivel național?
Este vorba despre un referendum pe care peste 3 milioane de români și l-au dorit. Despre acesta însă, deși se vorbește mult, pare că de fapt se explică prea puțin, poate pentru că suntem prea ocupați cu aceste probleme din interior?
Modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei nu reprezintă un demers antieuropean, Referendumul pentru familia tradiţională are un impact fundamental pentru unitatea socială la nivel național, pentru că ne ajută să redescoperim lucrurile ce ne unesc, pentru că ne atrage atenţia către familie, lucrul cel mai drag şi mai aproape de sufletul oricărei persoane. Da, trebuie să avem curajul să spunem că referendumul pentru familia tradiţională, organizat în anul Centenarului, este un liant naţional.
*Forma actuală din Constituția României prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
*Forma propusă pentru aprobare prin referendum: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Pentru colegii din alte partide, de ce trebuie să facem politică pe asemenea subiecte atât de importante pentru familia și viitorul acestei țări? Oare nu ducem prea departe această luptă politică? Să participi la referendumul din octombrie și să votezi DA nu înseamnă să votezi cu un partid sau altul, ci să vătezi pentru redefinirea familiei, așa cum este ea lăsată de la Dumnezeu.
PSD își respectă trecutul și privește optimist, alături de români, spre un viitor mai prosper.
PSD este un partid serios. Își respectă promisiunile și duce mai departe proiectele importante pentru români.
PSD poate conta pe mine, sunt alături de acest partid și îl susțin în îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse și toate disputele sa se rezolve în forurile de conducere ale partidului”, spune deputatul Alexandru Rotaru.