Iulian Bulai, deputat USR de Neamt, poreclit si ”deputatul surogat” (dupa ce la Craciunul din anul 2019 a jignit crestin ortdocșii spunand ca Isus Cristos s-a nascut dintr-o mama surogat si ca provine dintr-o familie ciudata), lanseaza un atac brutal la AUR (Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor), numindu-i pe liderii formatiunii politice, extremisti si fundamentalisti. Fundamentalist este un termen asociat cu precadere teroristilor islamici. ”În ultima săptamână m-am abținut de la comentarii pe seama propunerilor, opiniilor și declarațiilor unor noi lideri politici extremiști și fundamentaliști. Nu știu cine sunt, nu îi cunosc. Totuși, de două zile mă tot gândesc intens la cum văd ei viitorul României: cu mult dispreț față de femei, cu ură față de cei care nu vorbesc aceeași limbă ca ei, cu propuneri nerealiste legat de cum ar trebui să fie obligatoriu stagiul militar”, spune deputatul USR, partid care in Neamt s-a clasat la alegerile parlamentare pe locul 4, dupa AUR.
USR, Partidul din care Bulai face parte, negociaza in aceste zile o alianta cu UDMR la guvernare. UDMR nu este partid politic, este un ONG, deci este clar in afara legii, neavand voie sa participe la alegeri si cu atat mai putin la guvernare, insa Justitia din Romania se face ca nu vede, la fel si liderii politici. Organizatia infiintata pe criterii etnice maghiare, nu a primit niciodata unda verde în instantele din Romania pentru a deveni partid politic, pentru ca are in statut prevederi in afara Constitutiei Romaniei. Este arhicunoscut faptul ca UDMR militeaza pentru divizarea teritoriala a Romaniei, atitudine clar extremista, insa Bulai nu pare nemultumit de viitori lui parteneri politici, ci îi numeste extremisti pe politicienii AUR, partid cu orientare nationalista.
Chiar si USR are atitudini antiromanesti, avand in vedere demersurile de origine neomarxist- extremiste ale acestui partid, contra familiei traditionale, contra religiei crestin orotdoxe, a Bisericii Ortodoxe Române, contra dreptului la proprietate, fiind binecunoscuta si orientarea liderilor USR catre legalizarea casatoriilor intre homosexuali si dreptul acestora de a înfia copii.
”Deputatul surogat” se arata extrem de indignat ca AUR ar vrea reintroducerea stagiului militar obligatoriu, spunand ca nu avem nevoie de militari, ci de voluntari care sa dea o mana de ajutor la nevoie. Numai ca exact asta face Armata Română, chiar si in aceste vremuri de pandemie, cand a preluat conducerea unor spitale sau DSP-uri, insa in acceptiunea lui Bulai, militar inseamna doar sa tragi cu pusca.
Iata continuarea declaratiei deputalului USR de Neamt: Mă uit în jurul meu și analizez ce lipsește și ce trebuie în țara asta: avem nevoie de cât mai mult voluntariat și de oameni implicați civic. Nicidecum de sute de mii de tineri români care să facă stagiul militar obligatoriu. Avem nevoie de mii de voluntari pentru a face față la solicitările de la toate DSP-urile din țară. Avem nevoie de cât mai multe acțiuni civice, acolo unde administrațiile publice locale nu își fac treaba sau nu mai fac față. Avem nevoie de civism, nu de militărie. Avem nevoie de oameni dedicați comunității lor. Avem nevoie de oameni dedicați unei cauze concrete, pentru care donează bani, timp, resurse. Avem nevoie de organizații care oferă suport zecilor de mii de tineri care ies din grija statului la 18 ani și nu știu unde să meargă. Ne trebuie organizații puternice pentru a-i însoți pe toți cei care sunt bolnavi de cancer – pacienți, familii, cadre medicale. Avem nevoie de zeci de mii de voluntari pentru acțiuni de protejare și de îngrijire ale mediului. De asta avem nevoie: de tineri care fac voluntariat și care înțeleg civismul. Nu de oameni care fac ceva forțat, în care nu cred. Voluntariat și civism, asta este soluția. Nu stagiu militar obligatoriu. Măsuri fiscale care să încurajeze creșterea activității ONG-urilor, nu tineri cu pușca în mână. Tineri care să strângă milioane de lei pentru cauze bune, nu tineri pregătiți pentru război. Pentru război, avem o armată profesionistă care este parte a NATO și care funcționează bine.
Baza civismului este educația. Aici trebuie să investim pentru a evita perspective de societate militarizată.
Radicalismul și populismul trebuie combătute cu argumente. Trăiască voluntariatul, trăiască spiritul civic, trăiască implicarea în fiecare comunitate sau pentru o cauză în care credem.
Stagiu militar obligatoriu? Sper să nu mai ajungem niciodată la asemenea nevoi.
PS: știu că postarea asta nu va avea mii de distribuiri. Nu e popular acum să faci apel la calm și analiză obiectivă, sau să vii cu soluții reale la probleme punctuale.Mesaj alarmist, șocant, inflamatoriu, extravagant? Nu, mulțumesc. Nu așa ne facem bine”, este concluzia deputalului Buali.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.