Consilierii locali din Dobreni au rabufnit in prima sedinta de consiliu local din noul mandat, dupa cum informam in promo-ul de ieri:

Asa dupa cum anuntam in articolul PRIMARIA DOBRENI- SCANDAL DUPA SCANDAL. ”INTALNIRILE DE FAMILIE NU SE FAC LA PRIMARIE”, informatiile noastre s-au confirmat si intr-adevar sedinta de consiliu local de ieri 27.07.2016, a fost una cu scantei, in care mai multi consilieri locali i-au reprosat Vasilicai Cretu comportamentul despotic si faptul ca ea confunda Primaria cu propria sa curte.

Sedinta a inceput cu tentativa de intimidare a reporterului TVM, apelandu-se la o pocedura cel putin ciudata, de a se prezenta fiecare persoana care asista le sedinta, cam ca un fel de prezenta la gradinita, apoi Vasilica Cretu intreband daca reporterul are acreditare, facandu-se ca nu stie ca sedintele de acest gen sunt publice si la ele poate asista oricine, fara vreo aprobare speciala.

Cel mai vocal a fost consilierul local Danut Chelmu, cel care nu sa sfiit sa dea replici acide, gen “Primaria este o institutie publica doamna Cretu. Sotul dumneavoastra nu poate veni sa dea ordine la primarie. Cu sotul dumneavoastra stati si faceti bors acasa, in familie, nu veniti sa ne puneti pe noi la punct”, dupa ce primarita si-a pus sotul sa ”taie si spanzure” prin comuna si in primarie.

Un alt consilier local i-a atras atentia Vasilica Cretu ca ”Primaria nu este un SRL doamna”.

S-a ajuns sa i se reproseze si faptul ca a cumparat voturi, dupa ce cu o oarecare aroganta, primarita a scos o lista pentru a le arata consilierilor locali cine si cate voturi a avut. Ghorghe Cosmescu i-a spus direct: ‘‘Doamna Cretu, nu voiam sa deschid acest subiect dar, ma vad nevoit sa o fac datorita atitudinii dumneavoastra. Indiferent cate voturi are fiecare dintre noi, sa stiti ca noi le-am muncit in timp ce dumneavoastra le-ati cumparat. Dumneavoastra v-ati cumparat scaunul de primar doamna”, referindu- se la un alt scandal in care este implicata Vasilica Cretu, care conform declaratiilor mai multor cetateni din comuna ar fi oferit bani contra voturi in campania electorala, pe numele ei existand cel putin doua plangeri penale si un proces pentru contestarea învestirii. (Vezi aici: DOBRENI- SCANDALUL ”MITA ELECTORALA” CONTINUA. INVESTIREA VASILICAI CRETU, CONTESTATA)

Un alt motiv al rabufnirii consilierilor a fost si faptul ca primul lucru pe care l-a facut Vasilica Cretu, a fost sa scoata gardul viu din fata cladirii primariei si sa desfiinteze spatiul verde imprejmuit de acesta, acuzand-o ca nu a intrebat pe nimeni si nici nu stie nimeni unde l-a dus, ea sustinand ca gardul viu a fost dus la gunoi: ‘‘Unde ati dus gardul viu doamna? Pe cine ati intrebat cand l-ati scos. Daca l-ati dus la gunoi, aratati-ni-l si noua asa uscat cum e !”, a interpelat-o din nou Danut Chelmu

Intreaga sedinta si toate replicile le puteti urmari in filmarea de mai jos. Prima parte este sedinta in sine cu dezbaterea ordinii de zi, apoi discutii pe temele aratate mai sus.

 Inregistrarea sedintei va pute fi urmarita si pe postul de televiziune TVM astazi, 28.07.2016 incepand cu ora 20 si in reluare de la ora 23

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.