UPDATE: Organizatorul protestului, cu scuzele de rigoare, tocmai a anuntat ca se va protesta doar sambata.

In Piatra- Neamt se anunta doua zile de proteste, sambata si duminica (13 si 14 mai 2017) incepand cu ora 18. ”Dupa justitie, PSD intra cu bocancii si in cultura”, se arata in manifestul protestului, organizat de Andrei Carabelea, cel care a initiat si protestele contra celebrei Ordonante 13. (foto- afisul protestului)

Actiunea vine dupa ce trei directori de institutii de cultura din Piatra- Neamt, au fost destituiti din functii, acestia primind la evaluarea anuala note mai mici decat cele necesare ramanerii in functie, in cadrul unei actiuni care seamana mai mult a executie politica, pentru ca nici pana la ora asta, CJ Neamt nu a explicat public motivele pentru care cei trei nu au primit note de trecere (Vezi- POLITICA ȘI CULTURA- ADRIAN ALUI GHEORGHE, DEMIS DE LA CONDUCEREA BIBLIOTECII JUDEȚENE).

De ieri, de cand in cazul lui Alui Gheorghe decizia a fos comunicata oficial, un val de revolta a pornit pe retelele de socializare, un jurnalist creand chiar si un hashtag ironic, amintind de protestele contra Ordonantei 13: #noapteacabibliotecarii

Scopul protestului este de a se reveni asupra deciziilor luate si se cere revocarea destituirilor. (facebook- Nemțenii apără cultura! Cerem revocarea destituirilor!)

Protestul va primi autorizatia in cursul zilei de astazi, iar eventualele modificari (ora, loc) vor fi comunicate de organizatori:

”Dragi nemțeni, ne vedem sâmbătă și duminică, în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru că ne simțim în continuare sfidați de politicieni. Aceștia ne demonstrează că uneori nu sunt incompetenți: sunt meschini. În această perioadă au loc cele mai ample proteste din istoria României, ca urmare a unor abuzuri fără precedent. Din păcate PSD-ul (și anexele sale) nu învață nimic! Au intrat cu bocancii în justiție. Acum intră la fel și în cultură. Recent o comisie de evaluare comandată de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a ”evaluat” și constatat ”managmentul deficitar” al celor mai reprezentative trei instituții culturale nemțene: Teatrul Tineretului, Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu şi Complexul Muzeal Judeţean. Astfel s-a decis destituirea directorilor celor trei instituții: actorul Liviu Timuş, scriitorul Adrian Alui Gheorghe și istoricul Iulian Ghercă.
Cerem Consiliului Județean Neamț să prezinte motive temeinice care să justifice destituriile sau să revoce deciziile.
ATENȚIE: Sâmbătă, vă propun să venim cu o #carte în mână și cu un #citat pregătit pentru politicienii noștri!
Vom face și un marș pe carosabil pe traseul care cuprinde cele trei instituții: Teatrul Tineretului, Biblioteca G.T. Kirileanu și Muzeul de Istorie.
Vă rog invitați prietenii la protest și să distribuiți informația! Mulțumesc.”

In acelasi timp, Adrian Alui Gheorghe transmite multumiri celor care reactioneaza la aceste nedreptati:

”Multumesc din inimă pentru imensul val de simpatie cu care sunt înconjurat în aceste zile! E greu să gestionezi așa dar important, mă simt mic lîngă inimile mari ale prietenilor cunoscuți sau nu …! Și nu cred că e vorba (doar) de un om, de o instituție, în primul rînd e vorba de principii, de reguli, de pericolele care ne pasc dacă nu avem reacție la nedreptățile și abuzurile politice, administrative sau de altă natură. Mereu am în minte o deviză care a circulat în Cehoslovacia, în 1989: Dacă nu noi, cine? Dacă nu acum, cînd? Îndatorat …!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.