Un nou protest este anuntat pentru maine, duminica 28.08.2016, in Piatra- Neamt. Este vorba de o manifestatie contra abuzurilor din judetul Neamt, in ceea ce priveste taierile de lemn ilegale si abuzive.

Protestul este organizat de Bacosca Antoanela Iustina, cea care nu se simte deloc descurajata de prezenta destul mica a oamenilor la astfel de actiuni si este hotarata sa continue, in speranta ca oamenii si autoritatile vor fi sensibilizate pana la urma. Pentru maine se estimeaza participarea a aproximativ 50 de oameni.

Actiunea se va desfasura in fata Teatrului Tineretului intre orele 18-20 si la fel ca duminica trecuta, va fi si un mars pietonal, Teatru- Casa de Cultura- Muzeul de Istorie- Hotel Ceahlau- Teatru.

Iata si manifestul protestului:

”Ridica-te , Gheorghe!

Ridica-te, Ioane!

Am obtinut autorizatia pentru protestul din duminica aceasta, 28.08.2016, in fata T.T. , din Piatra Neamt., orele 18.00-20.00.

Suntem un grup de cetateni si va invitam sa fiti alaturi de noi pentru a demasca abuzurile din judetul Neamt , in ceea ce priveste taierile de paduri ilegale si abuzive.

Veniti sa strigam si sa ne unim pentru a reusi sa stopam aceste abuzuri. Este al optulea protest consecutiv, la PIATRA NEAMT!!!

La Pangarati, mai sus de Manastire, anul trecut, chinezii au taiat hectare de padure luand absolut totul, pana la ultima surcea. Localnicii disperati pot confirma.

Pe Paraul Alb, la poalele Ceahlaului, un neamt, se pare ca este proprietar, rade padurea fara sa-l intrebe nimeni daca are voie sau nu.

La Petru Voda, austriecii taie copacii pentru ca cineva le-a dat hectare intregi de padure! Este tara nimanui?

Recent, firma suedeza IKEA a primit mii de hectare de padure in judetul Neamt , devenind acum cel mai mare proprietar privat de paduri din Romania!

La Almas se exploateaza de ani de zile. Sunt busteni pe marginea drumului, la tot pasul, iar padurea este brazdata de santuri adanci facute de tafuri.

Durerea este ca se fura legal! S-a dat padurea la tot hotomanul , la oricine care a dorit. Cei care au faciliatat aceste improprietariri si-au primit zeciuiala, cu siguranta!

Vinovatii trebuie sa plateasca !

Se distruge mediul inconjurator, habitatul animalelor, vegetatia si solul. Pe cine intereseaza?

Pe noi ne intereseaza. Pe voi va intereseaza, dragi compatrioti?

VENITI CU NOI SI STRIGATI TARE CA ROMANIA NU ESTE DE VANZARE!

Va asteptam.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.