Alin Lehăduș (foto jos- primul din stânga) este viceprimar de Piatra Neamț, de aproape 4 ani de zile. Șansa i-a surâs în anul 2020, când, la primul contact cu politica și cu sprijinul consistent al lui Liviu Harbuz, Lehăduș a intrat în CL Piatra Neamț pe listele Pro România, apoi, i s-a negociat funcția de viceprimar, pe care a și primit-o.

De atunci, Lehăduș a stat liniștit în biroul său, nedezlipit de un supervizor angajat pe post de consilier personal și și-a încasat salariul de vreo 6.000 de euro, de mare ajutor, fiindu-i și votul (disciplinat) din CL, alături de majoritatea PNL-USR. Deși funcția de viceprimar este una din care se pot face multe lucruri pe partea de administrație, contribuind din plin la partea de imagine, probabil că mai mult de 10 pietreni nu pot spune la ora actuală cine este Alin Lehăduș.

Recent, viceprimarul Lehăduș a fost atras într-un joc de culise clocit de niște personaje mult mai experimentate decât el din punct de vedere politic, și a dezertat la PSD, unde s-a trezit pus la categoria ”și alții”. Adică și-a luat țeapă. De partea cealaltă, tabăra trădată a luat în calcul schimbarea lui din funcție. În acest context, Lehăduș a devenit brusc războinic și de vreo câteva zile, sare la gâtul celor care vor să-i ia scaunul (politic) de sub fund. Evident, țintă este și primarul Carabelea, pentru că la PSD, punctajul de partid nu se discută, se execută. Zbaterile viceprimarului au loc pe facebook, dar a primit un mic ajutor și de la gazeta de partid a PSD.

Astfel, vineri, Lehăduș scria panicat pe facebook, că la ședința de CL de pe 27 februarie, se pregătește mazilirea lui din funcția de viceprimar: ”Se încearcă schimbarea mea din funcția de viceprimar și forțarea unui vot secret în persoană”. Până la urmă, nu ar fi nimic nemaivăzut, nici ilegal și nici imoral, iar funcția nu este pe viață. Orice administrație are nevoie de oameni loiali, politic vorbind. Nu este nimeni obligat (în cazul de față, majoritatea din CL Neamț) să țină pe funcție un viceprimar care s-a înrolat la adversari. De notat ar fi doar glasul strident din ultimul timp al viceprimarului, absent până mai ieri și din viața publică și din treburile administrative, cu atribuții sau fără.

În tot acest bâlci însă, regizat și coordonat din PSD, avem o veste bună pentru Alin Lehăduș. Din informațiile noastre, cei pe care i-a trădat nu prea au posibilitatea să-l demită. După ultimele recapitulări/simulări, pare-se că planul nu are sorți de izbândă. Așa că șansele să rămână în continuare viceprimar, chiar până la final de mandat, sunt destul de mari. Numai că va trebui să stea mai puțin pe la birou, pentru că urmează o campanie electorală grea, iar PSD-iștii au nevoie de oameni la lipit afișe.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.