Fără apă și cu spitalul județean în pragul colapsului, județul Neamț este comparat de Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului Carabelea, cu Fâșia Gaza. În contextul comemorării a 3 ani de la nenorocirea de la Secția ATI, acesta se întreabă cum de toți cei care gestionează de atâția ani de zile destinele județului, nu sunt la ora asta la pușcărie, făcând referire și la șeful PSD-iștilor de astăzi, Ionel Arsene, care între timp a dat în depresie. ”Dumnezeu să-i ierte pe cei (n.red. victimele incendiului de la ATI) care practic -așa văd eu lucrurile- s-au sacrificat ca să ne atragă atenția, ce se întâmplă cu viața noastră. Să nu uităm că sub conducerea fostului președinte (n.red. Ionel Arsene) care acum suferă de depresie, are tendințe suicidale și… suferă de o labilitate psihică pe care dacă am fi invocat-o în urmă cu 2-3 ani, probabil că mergeam în instanță pentru această declarație. Dar, iată că până la urmă, de bună voie, a recunoscut că e labil psihic, ceea ce noi știam de mult.

Ceea ce se întâmplă cu sănătatea noastră, este foarte grav. Pentru că ne uităm toată ziua la ce se întâmplă în Fâșia Gaza, ce li se întâmplă civililor palestinieni… Păi cam așa suntem și noi. Că nouă nu ne-a bombardat nimeni spitalul, a luat foc din neglijență și din nepăsare. N-avem apă, pentru că avem o societate care a depăsit deja orice limită și mă întreb cum de oamenii ăștia, n-au ajuns cu toții la pușcărie. Sau… nu știu, să plece acasă!

Avem același consiliu de administrație la Apaserv, în condițiile în care noi avem probleme mari, sunt… dincolo de Piatra Neamț, pentru că eu sufăr de această problemă: n-am apă în fiecare zi minim 4 ore. Sunt orașe precum Târgu Neamț, care nu mai au apă deloc, sau alte zone din județul Neamț. Dacă nu ne învățăm să sancționăm aceste lucruri și mai stăm în cheia asta în care îl victimizăm pe fostul președinte care astăzi ne râde în nas cu aceeași labilitate psihică, pentru că ce să vezi, are gânduri suicidale. Eu vă aduc aminte că în România a fost chiar un prim ministru care a avut o tentativă de sinucidere, l-au făcut bine și l-au dus la pușcărie. La fel și astăzi ar trebui să se întâmple”, a declarat Liviu Harbuz la Monitor TV în emisiunea ”Revista presei altfel…”.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.