Gafa colosala la Politia Neamt, care ar trebui sa se lase cu ”capete taiate”, nu cu mangaieri cu mustrari scrise dupa anchete interne facute de ochii lumii, asa cum se incheie toate ”investigatiile” de la Control Intern cand este vorba despre derapaje ale politistilor din Neamt.

Doi tineri au fost prezentati public drept infractori in urma cu cateva zile, pe 27 si pe 29 octombrie, desi ambii sunt cat se poate de nevinovati. Pe site-ul IPJ Neamt, in buletinele de presa din zilele respective, au fost publicate pozele celor doi tineri, cu mentiunea ca sunt cautati de politisti pentru ca ar fi furat carduri bancare si ar fi facut plati ori ar fi scos bani din conturi, fara drept, unul in luna mai si unul in luna iulie 2020. Intre timp, Politia Neamt a sters de pe site cele doua ”stiri”, insa raul a fost deja facut, pentru ca presa locala a luat informatiile de bune, din moment ce venisera pe un canal oficial al unei institutii care in mod normal ar trebui sa fie cat se poate de credibila.

Intre timp, s-a aflat si de ce au disparut cele doua informari publice. Cei doi tineri sustin ca sunt acuzati pe nedrept, pentru ca nu au facut nicio infractiune, ba chiar sunt cetateni onesti, unul dintre ei, fiind chiar administrator de firma.

M-a afectat. Se uita lumea la mine pe strada ca la un hot, ca la un criminal…”, a declarat pentru Roman TV, Alex Constantin, unul dintre cei doi tineri care s-au trezit ”infractori” peste noapte.

Iata materialul video pe acest subiect (cu tot cu declaratiile tinerilor) realizat de Roman TV:

Dincolo de sanctiunile drastice care ar trebui aplicate celor vinovati de incredibila gafa, raman traumele de ordin psihic suferite de cei doi tineri, dar si gravele prejudicii de imagine care le-au fost cauzate dupa ce Politia Neamt i-a transformat in infractori.

Si mai raman niste mari semne de intrebare, vizavi de profesionalismul politistilor care au instrumentat cele doua cauze. Daca tot aveau pozele celor doi, cat era de greu sa verifice identitatea lor intr-o baza de date, apoi sa-i contacteze si sa-i intrebe de sanatate, inainte sa-i supuna oprobiului public, cu consecinte in plan personal dintre cele mai nefaste si greu de imaginat pentru orice cetatean cinstit.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cand vorbim despre interlopi , traficanti de droguri , proxeneti , parchetul si politia nu prezinta identitatea faptuitorilor , desi legea obliga institutiile sa faca acest lucru . In schimb , pentru protejarea gruparilor de crima organizata se musamalizeaza anchetele , prin metode de acest gen : se identifica gresit faptuitorii , prin aceasta ancheta este facuta praf ,de la inceput , si , in acelasi timp , prin aceste iesiri publice , procurorii si politistii avertizeaza pe adevaratii faptuitori .metode vechi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.