O grenada din Al Doilea Război Mondial a fost gasita luni la Borlesti, pe malul unui parau. Descoperirea a fost facuta de un barbat din localitate in timp ce aduna piatra pentru constructii, anunta ISU Neamt:

Luni, 03.07.2017, la ora 19:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în localitatea Borleşti au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate.

La locul intervenției s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borleşti, care au ridicat o grenadă de mână defensivă din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit de un bărbat de 43 ani pe malul pârâului Nechit, în timp ce aduna piatră pentru construcţii.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (precipitaţii abundente), echipa pirotehnică a verificat a doua zi zona cu detectorul de metale, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.