Dupa publicare articolului Fetiță de doar 2 ani, lovită și terorizată la o creșă din Piatra Neamț s-a deschis o adevarata cutie a Pandorei. Mai multi parinti si-au aratat intentia de a depune plangeri la Politie ieri, dupa ce tvmneamt.ro a publicat inregistrarea audio in care se aude cum o fetita este agresata fizic si verbal.

O parte dintre parintii care au copii la Cresa Precista s-au adresat avocatilor, iar altii vor merge direct la Politie.

IPJ Neamt a confirmat pentru tvmneamt.ro ca ieri (5 noiembrie) parintii unei alte fetite au depus o plangere la Politia Municipiului Piatra- Neamt. Fetita lor ar fi fost victima aceleiasi ingrijitoare, exact in aceeasi zi in care a fost batuta si fetita de pe inregistrarea publicata de noi.

M.M., mama fetitei care are tot 2 ani si 3 luni, a declarat pentru tvmneamt.ro ca fiica ei a fost doar doua zile la Cresa Precista, pe 17 si pe 18 septembrie. Pe 18 septembrie (ziua in care a fost facuta inregistrarea publicata ieri) si-a luat fetita acasa pe la pranz, iar cand a ajuns la domiciliu a observat ca aceasta are o vanataie destul de urâtă la frunte si doua zgarieturi undeva pe corp. Precauta, mama fetei a avut inspiratia sa faca o poza (foto jos), apoi a mers din nou la cresa pentru a cere explicatii. Ingrijitoarele au negat vehement ca fetita ar fi putut pati ceva in timpul programului de la cresa, apoi au acceptat ca s-ar fi putut lovi intr-o jucarie, iar intr-un final au spus ca daca s-a intamplat ceva acolo, își cer scuze.

Pentru ca si-a dat seama ca ceva nu miroase a bine, mama fetitei nu si-a mai dus copilul la Cresa Precista. Ieri cand a auzit inregistrarea si a vazut ca este de pe 18 septembrie, a facut imediat legatura cu ceea ce observase in acea zi la fetita ei, iar acum este convinsa ca aceasta a fost victima unei agresiuni la cresa.

Probabil ca si pe acest nou caz vor urma declaratii si comunicate insipide ale celor de la DAS, insa parerea noastra este ca trebuie luate masuri urgent, iar directoarea DAS si conducerea Cresei Precista trebuie sa-si prezinte urgent demisiile, pentru ca este clar ca la cresa respectiva functioneaza un sistem bolnav. Totodata, organele abilitate (altele decat DAS) trebuie sa demareze controale la sange in toate cresele din Piatra- Neamt. Comunicatele si drepturile la replica nu mai folosesc la nimic.

Mai mult decat atat, Elena Cel Mare (coordonatoare cresa), Rotariu Ana Maria (directoarea creselor) si Elena Berea (directoarea DAS) trebuie sa raspunda penal si pe acest nou caz, pentru ca nu au anuntat imediat organele de ancheta cu privire la suspiciunea ca un copil ar fi putut fi victima unui abuz.

Audio- Fetiță de doar 2 ani, lovită și terorizată la o creșă din Piatra Neamț. Cine a vrut sa îngroape scandalul

Audio- Fetiță de doar 2 ani, lovită și terorizată la o creșă din Piatra Neamț. Cine a vrut sa îngroape scandalul. Vezi toate detaliile, AICI https://tvmneamt.ro/audio-fetita-de-doar-2-ani-lovita-si-terorizata-la-o-cresa-din-piatra-neamt-cine-a-vrut-sa-ingroape-scandalul/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 5 noiembrie 2019

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.