Mobilizare fantastica a romanilor din Danemarca pentru aducerea in tara a trupului tanarului din Piatra- Neamt, ucis in bataie la sfarsitul saptamanii trecute (Vezi AICI imprejurarile in care s-a produs tragedia!)

In tot acest timp, familiei i s-a comunicat de la ambasada Romaniei din Danemarca si de la Ministerul de Externe, ca fondurile pentru astfel de operatiuni s-au epuizat.

Comunitatea romanilor din Danemarca a dat dovada de unitate si in mai putin de 24 de ore a reusit sa stranga peste 4.000 de euro, suma necesara fiind de 3.000 de euro. Mai mult, fratele lui Marian Tucan (tanarul ucis in varsta de 27 de ani) a fost contactat de romanii din Danemarca si sprijinit. Ionut a primit mese calde si i s-a oferit cazare. El  se afla acolo de duminica, a doua zi dupa ce fratele sau a fost gasit inconstient pe strada si a trecut prin clipe dramatice, Marian dandu-si ultima suflare in bratele sale marti (22 august), pe patul unui spital unde a ajuns in coma profunda.

Unul dintre romanii din Danemarca, implicat in acest caz dupa mediatizarea lui, a scris aseara pe contul sau de facebook ca s-a luat legatura cu Ionut Tucan si imediat s-a pus in aplicare un plan de ajutorare a familiei greu incercate: ”Iulian Macinca este cu Tucan Ionut Bogdan, fratele răposatului, la spital. Bogdan a facut o imputernicire ca Iulian sa primeasca donatiile in contul lui. Pentru aceasta Iulian si-a golit contul, in asa fel incat acum este pe 0 si tot ce va intra acolo vor fi doar donatii. Pentru ca Iulian a dorita sa faca totul transparent, a trimis o poza cu situatia actuala a contului cat si împuternicirea, din care am sters ultimele cifre ale cpr.ului. 
De asemenea atasez dovada de la spital ca maine trebuie sa se prezinte pentru a se vedea daca se poate elibera certificatul de deces. 
Numarul de cont este reg nr 7059 konto 0001114734 si numarul pentru mobil pay este 91262988. Specificati REPATRIERE TUCAN MARIAN”

Politia daneza face in continuare cercetari, dupa ce initial au spus ca este vorba despre o autoaccidentare.

Povestea de viata a celui omorat in bataie si a fratilor sai este una cat se poate de impresionanta si o vom relata pe larg in zilele urmatoare. Marian Tucan plecase pentru a munci in Danemarca, in urma cu doar doua luni. De-a lungul timpului, el muncise in mai multe state europene.

Familia lui Marian Tucan transmite prin intermediul nostru, mii de multumiri celor care s-au oferit sa-i ajute.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.