Cauza incendiului de la Tasca (Vezi foto si video AICI!) a fost stabilita de ISU Neamt. Focul a pornit in timpul unei lucrari de sudura, se arata intr-un comunicat ISU Neamt:

”Vineri, 16.06.2017, la ora 19:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un agent economic din județul Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: 1 ofițeri, 1 maistru militar și 17 subofițeri, 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și 2 autoturisme de serviciu  din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, SVSU Tașca și SVSU Bicaz cu 9 voluntari și 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au ars sau au fost degradate materiale din compunerea estacadei ce includea benzi transportoare din cauciuc și turnul de frângere de pe silozuri.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,sudură cu permis de lucru cu foc, dar fără respectarea normelor”.”

 Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.