O cantitate impresionanta de munitie, cat sa ajunga pentru o armata a fost descoperita vineri pe o strada din Targu Neamt, de catre un barbat care sapa pentru o fosa. Aproape 2.000 de cartuse si multe alte elemente de munitie au fost scoase la lumina, toate datand din Al doilea Razboi Mondial, anunta ISU Neamt:

”Vineri, 07.07.2017, la ora 17:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Corbului au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate. La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Tîrgu Neamţ, care au ridicat 1795 de cartuşe cal. 7,92 mm, 23 lovituri de aruncător cal. 60 mm, 3 lovituri de aruncător de mare capacitate de cal. 82 mm, 28 focoase pentru lovituri de aruncător, 3 ţevi de rezervă pentru mitralieră cal. 7,92 mm din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Elementele de muniţie neexplodată au fost descoperite de un bărbat în timp ce săpa o fosă. Din cauza lăsării întunericului, misiunea a fost întreruptă şi continuată a doua zi când pirotehniştii ISU Neamţ au verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de cca. 25 mp şi au mai descoperit 3 lovituri de aruncător de mare capacitate de cal. 82 mm, 7 lovituri de aruncător cal. 60 mm, 7 grenade de mână antitanc, o grenadă de mână defensivă, 39 focoase pentru lovituri de aruncător, 5063 cartuşe cal. 7,92 mm. Elementele de muniţie neexplodate au fost ridicate în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.”

Si la Dragomiresti a fost descoperit un proiectil, de catre un barbat care folosea un detector de metale:

”Duminică, 09.07.2017, la ora 15:55, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în pădurea din satul Unghi, comuna Dragomireşti au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate. La locul intervenției s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice care au ridicat un proiectil perforant cal. 76 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit de un bărbat de 39 de ani din municipiul Piatra Neamţ în timp ce desfăşura activităţi de detecţie cu un detector de metale deţinut legal.  Pirotehniştii ISU au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.