Mai multe echipaje de Politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Politiei Neamt deruleaza de ieri mai multe perchezitii la producatorii de vinuri din judet. Actiunea este coordonata de Politia Romana, iar Politia Neamt a mobilizat 18 politisti care au descins la 8 puncte de lucru vizate de anchetatori.

Intreaga actiune se deruleaza simultan la 7 societati comerciale si 16 puncte de lucru ale acestora din Neamt, Vrancea, Buzau si Bacau. Echipele de control verifica 7 agenti economici, la 16 puncte de lucru ale acestora, urmand a fi ridicate probe si contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societatile verificate in vederea analizarii in laborator, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea autenticitatii acestora, mai spun oficialii Politiei. Totodata, sunt efectuate verificari cu privire la realitatea si corectitudinea inregistrarilor financiar contabile, aprovizionarea cu materii prime si materiale, in special struguri si recipiente pentru ambalarea produselor finite, stocurile de produse existente si beneficiarii marfurilor comercializate.

Concomitent, politistii de investigare a criminalitatii economice continua verificarile si in alte judete, unde agentii economici verificati au comercializat vinuri si produse viti – vinicole.

O actiune similara, dar de mai mare amploare, a avut loc la inceputul lunii decembrie 2014, sub coordonarea DIICOT. Procurorii si politistii au descins atunci la 260 de adrese din judetele Neamt, Brasov, Maramures, Iasi, Suceava, Buzau, Bacau, Galati, Braila, Suceava, Vaslui, ancheta vizand 110 persoane. Pamenii legii aveau in atentie o retea de contrabandisti cu tigari si alcool, fiind confiscate tigari, bani si 2.800 litri de alcool.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.