Actualizare: Dupa publicarea stirii, Prefectura Neamt a transmis presei situatia cu internarile in Spitalul Judetean Neamt, desi acest lucru ar trebui sa-l faca zilnic, unitatea medicala din subordinea CJ Neamt.

Documentul, mai jos:

raportari SJUPN 22.09

Stirea initiala: Judetul Neamt a ajuns la 807 persoane raportate ca infectate cu Sars Cov2 in ultimele 14 zile. In ultimele 24 de ore, au fost raportate 149 de infectari, iar incidenta in judet este de 1,42 la mie, foarte aproape de limita scenariului galben.

UAT-ul cu cea mai mare incidenta ramane comuna Tupilați, unde astazi, incidenta a ajuns la 8,49 la mie. De fapt, este vorba despre 18 cazuri de infectare (nu se poate sti sigur daca cu Sars Cov2 sau cu un virus de sezon, pentru ca s-a demonstrat deja că testele PCR nu pot face diferenta intre virusuri) la o populatie de 2.120 de locuitori. De altfel, satul Tibucani a intrat de astazi sub masuri restrictive extrem de dure, impuse de autoritati (Vezi AICI Ultima oră: Interzis noaptea pe străzi la Tupilați și Dragomirești. Noi interdicții în alte 10 comune din Neamț)

Numarul pacientilor pozitivi internati in Spitalul Judetean Neamt, ramane in continuare necunoscut, pentru ca management-ul spitalului refuza cu obstinatie sa puna aceste date la dispozitia presei si implicit, la dispozitia louitorilor judetului. In ciuda tuturor demersurilor facute de tvmneamt in acest sens, numarul internatilor se tine ascuns.

La nivel national, au fost raportate astazi 7.095 de noi cazuri de infectare, insa trebuie retinut, ca aeasta crestere coincide cu perioada virozelor sezoniere, altele decat cele provocate de Sars Cov2.

Lista cu incidenta si numarul de cazuri de infectare in fiecare UAT din Neamt (sursa- Prefectura Neamt):

incidenta L 23.09.2021

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.