Dupa articolul CIRC ȘI ÎNJURĂTURI ZECI DE MINUTE ÎN MIJLOCUL BULEVARDULUI, PRINTRE MAȘINI. POLIȚIA LOCALĂ NU A VRUT SĂ INTERVINĂ, tvmneamt a cerut un punct de vedere sefului politiei locale, Eugen Pancu. In convorbirea telefonica avuta ieri dimineata, Pancu a spus ca nu stie despre ce este vorba si ca nu vazuse materialul nostru, in schimb si-a aratat intreaga disponibilitate de a clarifica ce s-a intamplat si de ce niciun echipaj nu a ajuns la fata locului in timp util. Dupa ce redactia i-a trimis toate datele pentru lamurirea situatiei, la redactie a sosit punctul de vedere sub forma de drept la replica din partea politiei locale, in care se confirma apelul celui care a filmat si se arata ca individul a fost gasit dupa 23 de minute de la sesizare: 

COMUNICAT – DREPT LA REPLICA in urma articolului din publicatia online TVM Neamt aparut in 15.05.2018 cu titlul,,Video-circ si injuraturi…etc.”, formulam urmatoarele precizari in replica. In data de 15.05.2018, ora 21.55, dispecerul de serviciu din cadrul Politiei Locale P.Neamt a fost sesizat de catre numitul P., tel. 0724 …, ca o persoana se deplaseaza pe bd. Traian, coborand de la Liceului Gh. Cartianu, pe carosabil , proferand injurii si existand riscul sa fie accidentat de vreo masina, aspecte ce au fost consemnate in registrul de evenimente.

Loading...

             Sesizarea a fost transmisa la ora 21. 57 patrulei auto NT 08 DGV, care s-a deplasat imediat spre zona indicata pe traseul: str. Orhei – Spital- bd. Traian- Liceul Ghe. Cartianu, astfel conform raportului GPS, aflat in dotarea patrulei, echipajul se afla la ora 22.03 in fata BCR -Traian, iar la ora 22.04 in fata Liceului Gh. Cartianu.

             Patrula auto s-a deplasat in continuare pana in dreptul Galleriei Mall, ora 22.07 (GPS), neindentificand vreo persoana conform celor sesizate.

             La intoarcerea echipajului spre Spital, ora 22.17 (GPS), a fost gasit, stand linistit pe o banca din fata Centrului de Transfuzii de pe bd. Traian, numitul S.I., de 38 ani, cunoscut cu afectiuni psihice si numeroase  internari la Sectia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta P.Neamt.

             Acesta le-a comunicat politistilor locali ca a venit din cartierul Speranta, unde nu a fost primit in adapostul de noapte si ca urmeaza sa apeleze la o cunostinta pentru a innopta.

             In urma identificarii persoanei mai sus mentionate din imaginile video prezentate in mass- media, urmeaza ca cel in cauza sa fie sanctionat contraventional pentru tulburarea ordinii si linistea publice, proferarea de injurii, precum si pentru incalcarea normelor la regimul circulatiei rutiere.

             In concluzie, Politia Locala P.Neamt a intervenit prompt la solicitarea prin dispecerat, in cateva minute de la primirea sesizarii, deplasandu-se operativ la fata locului, fapt confirmat prin inregistrarile tehnice de la Dispeceratul Politiei Locale P.Neamt si GPS, in contradictie cu titlul materialului postat.

             Totodata, cota de carburant, la care ati facut referire, prevazuta in HCL este alocata Politiei municipiului P.Neamt, tocmai pentru a interveni si in astfel de situatii, de mentinere a ordinii si linistii publice.

              Solicitam publicarea cu celeritate a acestui drept la replica in conditii similare de audienta cu cele ale articolului initial (CONDUCEREA POLITIEI LOCALE P. NEAMT)

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.