Primaria Piatra Neamt anunta intr-un comunicat de presa, că s-a identificat cauza dezastrului din traficul rutier din oras, paralizat de zile intregi, nu numai la orele de vârf, ci aproape la fiecare ora, de dimineata pana seara. De vina ar fi doua treceri pentru pietoni: cea de la magazinul Altex si cea din fata magazinului Unic. Prin urmare, cele doua treceri pentru pietoni, vor fi mutate, nu se stie cand, pentru că nu se precizeaza in comunicatul transmis presei.

Decizia mutarii celor doua treceri, a fost luata in Comisia Rutiera din cadrul primariei, Comisie din care face parte si un politist rutier. Membrii Comisiei au stabilit ca problemele in trafic apar in sensurile giratorii de la Hotelul Ceahlau si de la Muzeul de Istorie, desi traficul este complet paralizat dintr-un capat in altul al orasului, cu precadere pe Bulevardele Decebal si Traian, unde timpii de asteptare au ajuns la zeci de minute sau chiar o ora, pentru distante care in mod normal se parcurg in 3 sau 4 minute. Însă Comisia Rutiera a analizat problema cel mai probabil din birou si a constatat că circulatia in oras se blocheaza in sensul giratoriu de la Hotel Ceahlau si in sensul giratoriu de la Muzeul de Istorie. Cum se va debloca traficul la Muzeul de Istorie, daca vor fi mutate trecerile pentru pietoni de la Altex si de la Unic, doar specialistii din Comisia Rutiera pot explica. ”Ca urmare a disconfortului apărut în ultimele zile în traficul din municipiul Piatra-Neamț, astăzi a fost convocată Comisia pentru analiza și asigurarea fluidizării circulației rutiere în municipiul Piatra-Neamț.

Serviciul rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț și Poliția Locală Piatra-Neamț vor colabora pentru fluidizarea traficului. Principalele puncte critice din oraș sunt sensurile giratorii de lângă Hotelul Ceahlău și Muzeul de Istorie, urmând ca poziționarea trecerilor de pietoni din Piața Ștefan cel Mare (de la magazinul Altex și magazinul Unic) să fie modificată. Astfel, trecerea de pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre trecerea actuală și cea de la Teatrul Tineretului, iar trecerea de pietoni semaforizată de la magazinul Unic și cea de la blocul turn vor fi comasate într-un singur amplasament, la jumătatea distanței dintre cele două treceri existente”, se arata in comunicatul Primariei Piatra Neamt.

Dar asta nu este tot. Primaria avertizeaza ca situatia se va agrava si mai mult, dupa ce vor incepe lucrarile la coridoarele de mobilitate urbana. Pentru asta nu sunt prezentate solutii, ci doar recomandari pentru pietreni, care sunt sfatuiti sa mearga cu autobuzul. Cum vor circula autobuzele daca nu vor putea circula autoturismele, este o intrebare la care edilii ar trebui sa raspunda. Iar comunicatul primariei se incheie intr-o nota optimista, cu un slogan-consolare, aproape electoral: ”Doar împreună reclădim Piatra-Neamț!”. ”Problema aglomerației din trafic se va amplifica odată cu începerea lucrărilor și la celelalte două proiecte de reorganizare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț (Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, Str. Mihai Viteazu). Pentru a reduce gradul de disconfort din trafic, pe lângă măsurile de fluidizare a traficului hotărâte astăzi, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun și a altor mijloace alternative de transport.

Complexitatea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale și asfaltare este una ridicată, iar aceste proiecte, cu termen de finalizare de un an și două luni, creează inevitabil și un anumit deranj pe durata implementării lor.

Vom reveni periodic cu informații relevante despre starea traficului din municipiul Piatra-Neamț.

Regretăm disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere! Doar împreună reclădim Piatra-Neamț!”, se mai arata in comunicatul Primariei.

Imagine surpinsa la ora 13:50 in fata Teatrului Tineretului din Piatra Neamt. Mai jos, o alta imagine, surprinsa ieri la ora 12:30 pe Bulevardul Decebal.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.