Dorin Cioabă, autoproclamat rege internațional al romilor, candidează pentru un nou mandat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR), poziție din care își dorește recunoașterea minorității rome de către India, anunta dcnews.ro.

Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diasporă, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian. Nu vrem să mergem în India, nu vrem să punem presiune pe Guvernul Indiei să ne ajute, dar vrem să avem o recunoaștere, să nu mai fim un popor al nimănui: românii ne spun că nu suntem ai lor, englezii – că nu suntem ai lor. Când suntem buni, toată lumea spune că suntem ai lor, când suntem răi, toată lume ne alungă”, a declarat Dorin Cioabă, pentru Turnul Sfatului.

Ciobă reamintește Indiei că ministrul de Externe de acum 6 ani a declarat că romii sunt „copiii Indiei” și că este necesară documentarea a aproximativ 20 de milioane de romi.

Ne-a spus atunci că o să ne recunoască, dar nu se face nimic concret, se amână nu știu de ce”, subliniază Cioabă.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.