Un puternic incendiu a izbucnit alaltaieri noapte in gospodaria unei familii din comuna Secuieni, proprietarul fiind cel care s-a trezit putin dupa miezul noptii de harmalaia facuta de animalele din grajd. Stogurile de fan ardeau ca tortele si barbatul a sunat disperat la 112 sa ceara ajutor pompierilor. In scurt timp au ajuns la fata locului doi voluntari de la SVSU Moldoveni cu o autospeciala, apoi au sosit si sase pompieri de la detasamentul din Roman cu o autospeciala.

Andrei Grancea – Ofiter de Presa ISU Neamt
“La sosirea militarilor, ardeau doua stoguri de furaje, fortele de interventie au actionat, in prima faza, pentru protejarea celorlalte doua stoguri din gospodarie, situate la trei metri de cele care erau cuprinse de flacari, si au actionat timp de doua ore pentru lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ 4 tone de fan si 500 kg de coceni. Cauza probabila a incendiului este actiunea intentionata”

Cazul a intrat in atentia politiei, care face ancheta pentru a stabili exact cauza si pentru a identifica autorii.
Un alt incendiu s-a produs miercuri dupa-amiaza, la o casa din satul Poienile Oancei, comuna Stanita. Dezastrul a pornit de la o priza defecta care a facut scurtcircuit si de aici focul a pornit si a mistuit toata casa. Cand au ajuns militarii flacarile cuprinsesera deja locuinta.

Andrei Grancea – Ofiter de Presa ISU Neamt
“Miercuri, 15 octombrie 2014, la ora 16,33, in urma apelului la 112, s-au deplasat opt subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma. La sosirea militarilor, casa era in totalitate cuprinsa de flacari. Pompierii au protejat fanaria, construita din lemn, situata in apropierea casei, si au actionat timp de doua ore pentru lichidarea incendiului, in urma caruia au ars casa de locuit, pe suprafata de 130 mp, si bunurile din interior. Cauza probabila a incendiului scurtcircuit electric de la o priza defecta”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.