Un sistem de dezinfectare a autovehiculelor va intra in functiune la Spitalul Judetean Neamt. In aceasta seara (4 aprilie) la ora 22, lucrarile pentru montarea sistemului erau in toi si cel mai probabil acesta va putea fi folosit incepand de maine. Costurile instalatiei si ale montajului sunt asigurate sub forma de donatie de doua firme private din judetul Neamt, una dintre ele fiind Dolinex, au precizat pentru tvmneamt.ro, oficiali din Consiliul Judetean Neamt.

Instalatia amplasata la poarta de acces in curtea spitalului, va pulveriza substante dezinfectante printr-un sistem de diuze, deasupra, pe partile laterale si pe dedesubtul tuturor vehiculelor care intra in curte.

Astazi au intrat in functiune si 4 tuneluri de decontaminare pentru persoane, acestea fiind amplasate in curtea spitalului, in zona de triaj epidemiologic. ”Cele 4 containere special utilate pentru a fi folosite ca tuneluri de decontaminare a personalului medical și a pacienților, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, sunt funcționale.

Este o achiziție cu fonduri de la Consiliul Județean, extrem de importantă în această perioadă, în care se înregistrează de la o zi la alta tot mai multe cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, iar angajații unității sanitare sunt tot mai expuși contaminării, în timpul serviciului”, a declarat Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.