Vizitele dese si abuzive ale prefectei Soroceanu la sedintele de CL de la Roznov si trimiterea unor controale la primarie in scopul intimidarii primarului Ciubotaru, dar si atitudinea de tip Gestapo a acesteia, au creat impresia consilierilor PSD ca sunt tartorii orasului, chiar daca in realitate, cei mai multi dintre ei sunt slab pregatiti din mai multe puncte de vedere. Si la sedinta de astazi (28 februarie) a participat pentru a treia oara consecutiv Daniela Soroceanu, aceasta fiind primita de PSD-isti in sala de sedinte in frunte cu viceprimarul Hodor, cu pupaturi de maini si de obraji si cu plecaciuni umile in fata unui prefect care ar trebui sa fie apolitic.

Crezand ca daca este prefectul lor (PSD) de fata pot face orice, PSD-istii au transformat sedinta intr-un bâlci de prost gust, totul culminand cu plecarea consilierilor PNL in timpul lucrarilor.

Prefecta Soroceanu a venit insotita de George Harabagiu, un fan declarat Dragnea- PSD. Nu se stie ce cauta Harabagiu la Roznov, insa cert este ca a condus masina cu care a venit prefecta, a asistat si el la sedinta, a comentat de pe margine ca la un meci de fotbal, iar dupa plecarea consilierilor PNL s-a asezat fara nicio jena pe un scaun la masa de consiliu. Pentru ca bufoneria sa fie completa, la un moment dat, Harabagiu a tinut si o cuvantare de vreo 30 de minute, in baza unor legi numai de el stiute si insirate cu tot cu alineate in fata asistentei. In realitate, nimeni in afara de consilieri nu poate lua cuvantul, decat dupa ce face o cerere in prealabil si doar dupa terminarea dezbaterii ordinii de zi. Foarte grav este ca tot balciul s-a desfasurat in prezenta prefecturesei, fara ca aceasta sa-l intrerupa in vreun fel, pentru ca dupa cum bine stie si ea, sedintele de CJ si CL trebuie aiba caracter solemn. La Roznov a fost o harababura in toata regula, cu tipete, drăcuieli si cu cetateni care au intervenit in dezbateri si s-au certat cu primarul ori au pus la punct anumiti consilieri locali.

Daniela Soroceanu a asistat pasiva din capu` mesei la toata mascarada, de parca ar fi fost totul programat si stabilit dupa un scenariu. Nu s-a ferit sa intervina chiar ea in dezbaterile consilierilor si sa dea sfaturi si indicatii ca in propria sufragerie.

Presedintele de sedinta, un PSD-ist agramat, nu stia nici el ce cauta acolo. A confundat orasul cu municipiul, se poticnea la citirea documentelor si se ruga de ”combatanti” sa faca liniste. Noroc cu prefecta ca i-a fost ca un fel de dădacă, invatandu-l continuu ce sa faca si cum sa vorbeasca, ori in ce documente trebuie sa se uite. Au sunat telefoanele, s-au primit mesaje, contabila vorbea dar nu o auzea nimeni din cauza vociferarilor, s-a facut mișto de vizita lui Ponta la Roznov si dupa cum se poate vedea pe imagini, un consilier local acorda o audienta unui batran in toiul ședintei.

Nici viceprimarul Hodor (tot PSD) nu prea stia pe ce lume se afla, confundand in mod repetat hotararile de CL cu legile si retragand un proiect pe care l-a initiat, pentru ca trebuia adoptat mai intai bugetul.

Tot tambalaul a dus la respingerea proiectelor pe banda rulanta. Cel mai important proiect si primul pe ordinea de zi, a fost cel pentru continuarea investitiei in reteaua de gaz metan din Roznov. Era nevoie doar de aprobarea unui act aditional prin care primaria ar urma sa devina parte in contract. Contractul a fost facut in 2010 intre firma prestatoare si Ministerul Economiei, iar acum s-a adoptat o lege prin care primariile devin beneficiari si automat parte in contract, iar ulterior, pot negocia cu firma. De fapt consilierii locali nu aveau de facut decat sa ia act de lege. A fost nevoie de peste o ora de dezbateri, in urma carora consilierii locali nu au inteles nimic si proiectul a cazut. Va mai fi nevoie de inca o sedinta sau poate mai multe, dar cum analfabetismul functional nu prea are leac, roznovenii ar putea astepta gazul metan mult si bine pana vor vota reprezentantii lor in consiliul local un simplu act aditional.

Supararea liberalilor a pornit de la o comisie pe care vor PSD-istii sa o faca pentru verificarea unor achizitii ale primariei. Culmea, toti cei care vor fi in comisie se vor verifica pe ei sau pe sotiile lor. Unul dintre ei este Ioan Stroea, care este si directorul scolii din Roznov. Sotia lui a fost prinsa in flagrant cand lua mita in anul 2011 fiind functionar la Primaria Zanesti. Acum este angajata la Primaria Roznov. Un alt membru al comisiei, viceprimarul Hodor a fost ordonator de credite, adica a facut achizitii. Cu alte cuvinte, PSD-istii vor sa se verifice pe ei înșiși sau pe membrii familiilor lor. Cine poate garanta ca prin aceasta comisie nu se vor acoperi matrapazlacuri pe care le-au facut chiar cei care tipa acum ”Hotii!”?

La Roznov a mai trecut o sedinta, niste consilieri baga in buzunar 1.700 de lei pentru 2-3 ore de râsete, chicoteli si razbunari politice, iar prefecta Soroceanu va putea raporta la partid ca si-a facut si ea treaba. A stat in capu` mesei cu aghiotant dupa ea si a contribuit la inca o mascarada pe bani publici.

Mai jos, un rezumat VIDEO al sedintei, filmat pana la momentul plecarii consilierilor liberali.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Vai de steaua noastra cu asemena alesi .consilierii pnl si ceilalti care nu sunt in psd au perfecta dreptate.adica te verifici la ce.at furat ?sa vedem si noi si toata lumea mirsaviile comise.daca nu e nimic de ascuns care e problema?minciuna si hotia au picioare scurte.adevarul va triumfa .

  2. Lipsa demnitatii si a interesului pt cetateni ne va lasa ani buni fara gaz si alte utilitati de care sa beneficiem si sa putem spune :Oras Roznov.Asistam neputinciosi la manevrele de culise a unor indivizi care urmaresc numai propriile interese care migreaza de la un partid la altul si nu au nici cel mai mic respect pentru cetatean
    Ne trebuie oameni noi tineri pregatiti cu conceptii sanatoase despre viata si ce inseamna o cunitate.Sa ne ajute Dumnezeu.

  3. Vai de capul meu.Harabagiu șofer??? Dar daca i pune fiola în trafic cineva? Asta mereu este beat la volan, nu stiu de ce i este frică sa l oprească Poliției Române. S-a pus la masă cum se pune la Mall cand vine la film.Am stat sa ma uit cum scuipa seminte pe jos și la urmă pleacă fără să strangă…..un needucat,fost puscariaș,mă intreb ce căuta in viata publică acest infect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.