Actualizare: În jurul orei 12, aplicatia a inceput să functioneze din nou, insa doar pe versiunea de mobil. Pe varianta desktop, inca sunt probleme de functionare/conectare.

Stirea initiala: WhatsApp a căzut în aceasta dimineata, zeci de mii de utilizatori raportând că serviciul de mesagerie deținut de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, nu poate fi accesat, noteaza hotnews.ro

Site-ul downdetector care monitorizează problemele tehnice ale marilor rețele de socializare și aplicații de mesagerie a început să înregistreze o creștere vertiginoasă a plângerilor utilizatorilor WhatsApp marți începând în jurul orei 10:00.

The Independent notează că pana pare una globală și că cea mai populară aplicație de mesagerie la nivel mondial nu mai funcționează. Meta nu a comentat deocamdată știrea.

Jurnaliștii de la Business Insider notează la rândul lor că pana este una globală însă majoritatea plângerilor par să fie înregistrate în România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia și India.

WhatsApp este folosit de peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume, fiind cea mai populară aplicație de mesagerie în peste 100 de țări. India, țara cu a doua populație ca mărime din lume, este cea mai mare piață pentru aplicația de mesagerie cumpărată de Facebook în 2014, mai mentioneaza sursa citata.

Majoritatea utilizatorilor WhatsApp raportează că mesajele scrise nu se trimit după ce apasă pe „Enter” de la desktop sau trimit „Send” pe dispozitivele mobile, ceea ce înseamnă că mesajele rămân „în aer”, fiind trimise fără a fi primite de cealaltă parte.

Nu este clar deocamdată dacă ele vor ajunge la destinatari după ce Meta remediază problemele.

Însă alți utilizatori raportează că nu pot accesa defel aplicația de mesagerie, aceasta rămânând blocată în ecranul de încărcare.

Unii utilizatori ai aplicației au reclamat de asemenea că WhatsApp se „învârte în gol” pentru o perioadă, după care le afișează o eroare ce îi informează că serviciul de mesagerie nu se poate conecta la internet.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.