Bataia de joc pe bani publici, continua la podul de la Preluca. La ora redactarii acestei stiri (ora 11:30) o echipa de muncitori asfalteaza de zor sensul de mers care pana acum a fost blocat si care a durat aproape jumatate de an sa fie reabilitat, desi are 30-40 de metri. Asfaltarea se face chiar daca sunt precipitatii si 0 grade Celsius, temperatura de inghet.

Specialisti de la firme de profil (asfaltari) cu care noi am vorbit, dar care au dorit sa ramana sub protectia anonimatului, declara fara nicio rezerva, ca ceea ce se intampla acum acolo este o risipire a banilor. ”In niciun caz nu se asfalteaza la temperaturi sub 7-8 grade. In afara de asta, pentru ca lucrarea sa fie in regula, asfaltarea se face dupa ce timp de 3 zile consecutiv, la nivelul solului au fost cel putin 10 grade Celsius”, a spus unul dintre cei care chiar se pricep la asfaltari.

Dupa cum bine se stie, in judetul Neamt, de mai bine de 2 saptamani sunt temperaturi negative si este exclus ca in ultimele 3 zile, temperatura solului sa fi fost de 10 grade. Cu atat mai putin pe un pod, unde curentul de sub el face ca temperatura sa fie cu 4-5 grade mai mica decat in sol.

In ceea ce priveste faptul ca se asfalteaza pe precipitatii, acest lucru poate fi posibil, dar cu tehnici si utilaje speciale, ceea ce iarasi nu este cazul la Preluca.

Asadar, la ora la care vorbim, la Preluca se mai arunca niste bani publici pe apa sambetei, dupa ce a fost nevoie de 4 ani sa se inceapa reabilitarea podetului si de jumatate de an sa se puna niste fier beton pe un singur sens. La anul, urmeaza celalalt sens.

In urma cu o saptamana, tot la temperaturi cu minus si pe ninsoare, pe un drum national se turna beton

Toată vara n-au avut timp. Pe un drum național se toarnă beton pe lapoviță și la sub zero grade

Ionut CORFU (sursa foto: participanti la trafic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.