Salvamont anunta ca dupa inundatiile din aceasta saptamana anumite trasee de pe Ceahlau au fost inchise. De asemenea, cei care vor urca pe munte, sunt avertizati ca timpii de interventie in caz de urgenta vor fi mult mai mari, pentru ca drumurile forestiere folosite de salvamontisti in asemenea situatii, au devenit impracticabile. ”Echipele salvamont au finalizat evaluarea distrugerilor facute de torenti pe traseele turistice din Parcul National Ceahlau. Zona cea mai afectata este cea a Cascadei Duruitoarea si Bazinului Paraului Martin .
Avand in vedere gradul mare de risc al parcurgerii traselor din acesta zona, se inchid temporar pana la remedierea situatiei ,urmatoarele trasee:
Durau – Piciorul lui Bucur- Rupturi -Cascada Duruitoarea ( drumul lui Iosav ) marcaj cruce albastra -traseu impracticabil .
Sectorul Cascada Duruitoarea – Polita cu Arinis -Piciorul Schiop -Cabana Dochia marcaj cruce rosie.
Celelalte trasee din masiv raman deschise fiind practicabile. Totodata va aducem la cunostinta ca datorita faptului ca drumurile forestiere pe care faceam interventia de evacuare a victimelor accidentelor montane sunt la acesta ora complet impracticabile ,timpii de raspuns in cazul interventiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare in cazul in care vremea nefavorabila nu va face posibila interventia aero”, transmite Salvamont Neamt.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.