Deputatul Mugur Cozmanciuc, afirma ca nemtenii au fost si mintiti si li s-au luat si banii, dupa ce la initiativa lui Ionel Arsene, CJ Neamt a platit peste 3 milioane de euro pentru spitalul mobil de la Letcani, judetul Iasi, care este nefunctional pentru ca nu a obtinut toate autorizatiile de functionare, intrucat nu are nici macar un racord la reteaua de canalizare, motiv pentru care ar putea deveni o bomba epidemiologica daca ar primi pacienti Covid. ”Și mințiți, și cu banii luați. Aceasta este postura în care se află acum contribuabilii din ai căror bani a fost făcută marea țeapă a spitalului de la Lețcani. Pesediștii ar fura fondurile publice cu orice, cu sacul sau chiar cu vidanja, dacă este să ne luăm după situația actuală a acestui spital.
După construirea spitalului, s-au plătit 400.000 lei pentru o stație de epurare a apelor uzate. Doar că stația trebuia racordată la o rețea publică de canalizare care… nu există! Soluția viabilă era construirea a 1,5 km de conductă care să conecteze spitalul la rețeaua de canalizare din zonă. Soluția PSD este folosirea unei vidanje, care să transporte apele uzate de la spital până la cel mai apropiat canal. Aici se ajunge când, preocupat mai mult de sifonarea banului public decât de un mod civilizat de funcționare a unui spital, Ionel Arsene au uitat că un spital are nevoie și de canalizare!
Pesediștii s-au lăudat cu un spital de 256 de paturi întins pe 10.000 metri pătrați. În realitate, spitalul are 150 de paturi, pe 8.000 metri pătrați. Spitalul nu are avizele necesare, dispunerea lui îi îngreunează funcționarea, nu este distanță suficientă între paturi și, iată, nici canalizare nu are.
Alături de scuze adresate contribuabililor, Ionel Arsene ar trebui să încarce el în vidanjă prima tranșă de apă și să o verse la canal. Poate așa înțelege cât de necesară este canalizarea, mai ales pentru un spital”, spune Mugur Cozmanciuc.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.