Doua tentative de escrocherie de tip ”accidentul” au fost dejucate noaptea trecuta. Escrocii isi alesesera drept victime, doua femei de 62 si de 71 de ani din Piatra- Neamt. Femeile insa n-au cazut in plasa infractorilor, informeaza IPJ Neamt:

În noaptea de 28/29 noiembrie a.c., dispeceratul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ a fost sesizat despre două situații de tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul . Polițiștii au demarat cercetările în cazurile celor două femei de 62 și 71 de ani, din Piatra Neamț, care au fost sunate, în noapte, de persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi organe judiciare și care le-au solicitat bani, pentru soluționarea unui accident în care au fost implicați copii victimelor.

Niciuna dintre persoanele vizate nu a dat curs solicitării, verificând informațiiile furnizate prin contactarea rudelor. Polițiștii vă sfătuiesc să dați dovadă de mai multă vigilență în această perioadă aglomerată a anului și să nu vă lăsați înșelați atât de astfel de avertizări, cât și de oferte de produse mult prea ieftine sau alte câștiguri nefondate.

Nu acceptaţi schimburi de bunuri sau aşa zise chilipiruri. Nu permiteţi accesul în locuinţă sau curtea imobilului persoanelor necunoscute care se oferă să cumpere diverse bunuri – vor profita de neatenţia dumneavoastră şi ulterior veţi constata că v-au fost sustrase bunuri de valoare sau sume de bani;

Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc.) sau date despre familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi persoanelor cu care intraţi în contact aparent întâmplător;

Nu efectuaţi niciun transfer bancar în contul unor necunoscuţi şi nu înmânaţi bani persoanelor care sunt trimise la uşa locuinţei dumneavoastră sau cu care vi se solicită să vă întâlniţi.

Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.