ALDE Piatra Neamt sustine intr-un comunicat de presa semnat de presedintele interimar Ciprian Enache, ca sedinta de CL de ieri in urma careia Alin Lehăduș a fost ales viceprimar, s-a tinut sub semnul jocurilor, combinatiilor si chiar a santajelor, iar cei doi consilieri locali ALDE au parasit sedinta, boicotand ceea ce lor li s-a parut o maxima lipsa de seriozitate. In comunicatul ALDE Piatra Neamt se mai precizeaza ca desi a fost anuntata o fuziune cu Pro Romania, aceasta inca nu s-a realizat, prin urmare, consilierii locali ALDE din CL Piatra Neamt autocaracterizandu-se, drept ”electroni liberi”, adica voteaza si actioneaza dupa cum le dicteaza constiinta, nu un partid sau altul.

Comunicat de presă ALDE Piatra Neamț: Boicotarea ședinței de îndată din CL Piatra Neamț pentru alegerea viceprimarilor

Pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

1.Boicotarea ca armă și mesaj politic, este un instrument democratic, utilizat și în democrația românească dar și în alte democrații din lume, mult mai consolidate.

2.Îl felicităm sincer pe Alin Lehăduș pentru funcția de viceprimar în care a fost ales. Sperăm și să facă treabă bună în echipa de conducere a Primăriei Piatra Neamț.

3.După ședința ordinară la care noi, cei doi consilieri locali ALDE (Ciprian Enache și Adrian Grigoraș) am participat și am votat toate proiectele (cu o excepție) ne-am dat seama că se instaurează haosul. Și am refuzat să fim parte la acest haos pentru că legea spune că ședințele de CL trebuie să fie serioase, solemne chiar.

4.Mai întâi, ședința de îndată a fost mutată de la ora 18 la ora 16.30. Interesant! Apoi, în ședința precedentă am remarcat joaca de-a demisiile sau de-a renunțarea. Colegul Liviu Harbuz a anunțat că renunță pe moment la demisia anunțată în ultimele zile (sau că… o amână). Colegul Mihuț (de la PSD) a depus ieri jurământul și, subit!, în aceeași ședință a spus apoi că demisionează.

Noi, cei de la ALDE, avem doar 2 consilieri locali dar care merg la ședințele CL să lucreze cu seriozitate, atât cât se pricep, în folosul cetățenilor. Jocurile și combinațiile și (putem spune chiar) șantajurile de acest fel sunt peste puterea noastră de înțelegere și nu am vrut să fim parte la ele.

5.Am auzit că imediat ni s-a și pus eticheta cum că am face jocurile PSD. Nimic mai fals. Probabil social-democrații au părăsit ședința din motivele lor, noi am avut motivele noastre, expuse mai sus. Și cea mai bună dovadă că aleșii ALDE sunt “electroni liberi” în acest moment, nealiați nici cu unii nici cu alții, este chiar votul din ședința ordinară, cu cele peste 50 de proiecte. Vedeți în transmisia live și va apărea și în procesul verbal de ședință faptul că ieri, cum spuneam, am avut un vot pentru aproape toate proiectele inițiate de primarul liberal. Sau, de exemplu, am votat și un amendament PSD (l-am considerat bun) care nu a trecut dar apoi am votat și proiectul în forma inițială, tocmai ca problema respectivă să fie rezolvată. Proiectul iniațial a fost inițiat de primar, noi, ALDE, am votat ca și PNL și aliații săi, PSD – nu!

6.După ce am văzut înregistrarea ședinței (cu acele secvențe de bâlci, cu propunerea unor consilieri liberali pentru funcția de viceprimar, în condițiile în care candidații declinau propunerile) chiar ne-am felicitat că nu am rămas la ședința de îndată. Partea a doua (de după alegerea lui Alin Lehăduș) a fost orice numai ședință serioasă nu.

7.Și o ultimă precizare, atât pentru colegii din CL cât și pentru cetățeni: noi am votat, politic, pentru fuziunea cu Pro România dar acest proces nu s-a finalizat. Mai mult, partea cea mai importantă, în care se pronunță Justiția, este acum blocată de o contestație. Până la finalizarea procedurii juridice de fuziune, consilierii locali de la Piatra Neamț sunt ALDE, nu Pro România.

Și chiar de ar fi și altfel în viitor, în Consiliul Local vom vota, conform legii, pe baza conștiinței noastre.

Dar, repetăm, acum suntem consilieri locali ai ALDE și, mai spunem o dată, nu am mandatat pe nimeni să ne reprezinte în cadrul unor negocieri la care noi nu participăm.

Cetățenii din Piatra Neamț știu și colegii din CL Piatra Neamț vor învăța că, așa cum am spus și în campania electorală, punem mereu OAMENII PE PRIMUL LOC!” ALDE PIATRA NEAMȚ, Președinte interimar Ciprian Enache (foto)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.