Pilotul disparut odata cu planorul din data de 6 august, este cautat in mai multe judete inclusiv Bacau. Noi am aflat ca s-a luat in calcul si posibilitatea ca acesta sa fi ajuns pe teritoriul judetului Neamt, insa informatia nu a fost inca facuta publica, sursele noastre spunand ca urmeaza ca Raed Arafat sa hotarasca daca si cand va face cunoscut acest lucru.

Ieri, a fost trimisa o alerta catre mai multe primarii din judetul Neamt, la nivel de comitete locale de urgenta, in care se cere ca orice fel de informatie despre planorul disparut, sa fie adusa imediat la cunostinta autoritatilor din Ministerul de Interne. S-a pus in vedere, sa se tina sub observare zonele muntoase si/sau  impadurite si sa se tina sub tacere acest lucru, iar orice ce fel de informatie sa fie luata in seama.

Tot ieri, s-a hotarat ca odata cu extinderea cautarilor in judetul Bacau, sa fie mobilizate trei echipe de salvatori de la ISU Neamt, care sa-si ajute colegii din judetul vecin. Astazi dimineata, a venit ordinul ca echipele respective sa se deplaseze in Bacau si la aceasta ora participa la misiunea de cautare, alaturi de cei de la ISU Bacau.

In conditiile date, nu este exclus ca operatiunile de cautare sa se extinda si in judetul Neamt. Pe surse, aflam ca ieri, in masivul Ceahlau, s-au efectuat niste cautari din aer, cu aparate de zbor ultrausoare, dar in care nu a fost implicat in niciun fel ISU Neamt.

Reamintim ca Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.

Planorul cu care a zburat era inchiriat de la o firmă din străinătate şi îl testa pentru prima dată după asamblare, iar Aeroclubul Braşov l-a ajutat să se înalţe pentru a-şi lua zborul din Masivul Postăvarul.

Sute de oameni sunt implicati acum, in misiuni de cautare in mai multe judete.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Pilotul disparut odata cu planorul din data de 6 august, este cautat in mai multe judete inclusiv Bacau. Noi am aflat ca s-a luat in calcul si posibilitatea ca acesta sa fi ajuns pe teritoriul judetului Neamt, insa informatia nu a fost inca facuta publica, sursele noastre spunand ca urmeaza ca Raed Arafat sa hotarasca daca si cand va face cunoscut acest lucru.https://tvmneamt.ro/exclusivitate-alerta-in-neamt-pentru-gasirea-planorului-disparut-militari-isu-nea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.