Dupa certitudinea faptului ca Locato Piatra Neamt a disparut din peisajul firmelor care furnizeaza utilitati in Piatra Neamt, Primaria a demarat amplul proces prin care asigura incalzirea locuintelor care pana in urma cu doua luni erau racordate la sistemul central de furnizare a energiei termice. Asadar, chiriasii si asociatiile de proprietari care au optat pentru preluarea centralelor de bloc, in urma demersurilor autoritatilor locale, incheie zilele acestea contracte directe cu furnizorul de gaze naturale. Astfel, conducerea societatii Locativ Serv va depune, la E.ON, documentatia care sta la baza incheierii directe a respectivelelor contracte pentru 16 centrale termice care asigura incalzirea locuintelor din mai multe blocuri din Piatra Neamt. Potrivit viceprimarului Aurelia Simionica, zilele acxestea ajung la Piatra Neamt si centralele termice de apartament si convertoarele achizitionate de municipalitate in acelasi scop, acela de a asigura incalzirea locuintelor celor care au optrat pentru varianta cu centrale de apartament sau convertoare.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
“Locativ Serv va depune, miercuri, 15 octombrie, documentatia pentru a incheia contractul cu E.ON. Si asociatiile de proprietari care au preluat centrale termice in administrare au inceput sa vina la Primarie, sa ia documentele necesare ca sa intre in contract direct cu E.ON. Tot legat de asigurarea incalzirii in locuintele din fondul locativ, Primaria a incheiat procedura de achizitie pentru prima transa de centrale termice de apartament si de convertoare. Am achizitionat douazeci de centrale si treizeci si cinci de convertoare, atatea cate ni s-au solicitat de catre chiriasi, pina acum. Acestea vor fi date de catre Locativ Serv pe baza de semnatura catre chiriasi”
Solutiile decise de municipalitate pentru a asigura incalzirea apartamentelor bransate la sistemul centralizat au venit in urma cererii de catre EOn a falimentului Locato Piatra Neamt pe motivul nerespectarii esalonarii platilor pentru furnizarea gazului metan.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.