#NouaPiatra este sloganul folosit de primarul Carabelea in campania electorala din 2020, dar si in aproape orice discurs, cu sensul de un nou oras, modern si bine gospodarit. Intre timp insa, #NouaPiatra pare sa semene tot mai mult un sat sărac, abandonat de autoritati, unde mizeria este la ea acasa, infrastructura rutiera este vai de mama ei, se prabusesc poduri pe care nu le mai repara nimeni sau se introduc restrictii de circulatie pe termen nelimitat, tocmai pentru a se evita niste tragedii.

Un exemplu in acest sens este si pe strada Cetatea Neamtului, in apropiere de Ocol, la iesire din Piatra Neamt spre Targu Neamt. De aproape o saptamana, pe carosabil zace o anvelopa uzata, pe post de semnalizare rutiera. In locul respectiv a fost sapata o groapa in urma unei interventii (localnicii spun ca la reteaua de apa sau de gaz). Groapa a fost acoperita cu niste beton, desi este exact pe carosabilul care nu-i asa, ar fi trebuit readus la starea initiala. Ca sa nu treaca masinile peste betonul respectiv, pe post de semnalizare rutiera a fost pusa o anvelopa uzata, legata cu o banda de nailon, de teava de gaz metan, ca masura de siguranta probabil, sa nu dispara anvelopa. Intre timp, betonul s-a intarit, insa anvelopa tot aolo a rămas.

 

Dupa cum se poate vedea in imagini, anvelopa este pe calea de rulare pentru autovehicule, exaxct intr-o curba cu vizibilitate redusa, ceea ce ar putea reprezenta un real pericol pentru siguranta rutiera, iar astfel de abateri (pentru cei are au lucrat acolo) ar trebui sanctionate conform celebrului Regulament de întreținere și estetică. Mai mult, totul se petrece de zile întregi, sub ochii unei administratii tixite cu functionari platiti din bani publici si intr-un oras in care avem zeci de politisti locali. Cu toate astea, nimeni n-a observat problema de estetica pe una dintre cele mai circulate artere din oras si totodata, pericolul pentru traficul rutier.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.