Agentul șef adjunct Plugariu Mariana și plutonierul de jandarmi Hodorogea Gabriel, sunt oamenii zilei in Neamt. Cei doi oameni ai legii din Roman, au reusit astazi in timp ce erau in serviciul de patrulare, sa opreasca o adolescenta de la sucid, salvandu-i viata. Tanara de 16 ani din Roman, plecase de acasa unde lasase un bilet un adio in care anunta ca se va arunca in râul Moldova, in acelasi loc din Roman in care fratele ei recursese la acelasi gest extrem, în urma cu mai mult timp.

Tatal fetei a gasit biletul si a anuntat autoritatile la 112. Imediat s-a dat alarma, iar in locul indicat au fost trimisi si pompieri ISU care au inceput cautarile, crezand ca fata s-a aruncat in apa (Vezi stirea AICI).

Ingerul ei pazitor insa, a fost politista Plugariu Mariana, care a reusit sa faca rost de numarul de telefon al fetei, a sunat-o si a reusit sa o convinga in ultima clipa sa renunte la gestul necugetat, dupa cum anunta Sindicatul Europol Neamt, intr-o postare pe pagina de facebook. ”Eroii zilei sunt agent șef adjunct Plugariu Mariana și plutonier Hodorogea Gabriel.

Cei doi colegi erau în serviciu de patrulare pe raza Municipiului Roman, județul Neamț, când au fost sesizați de către ofițerul de serviciu să se deplaseze de urgență în zona ” Punte” deoarece mama unei tinere a sunat la 112 și a spus că fiica ei intenționează să se arunce de pe un pod. A găsit în locuință un bilet de adio.

Patrula mixtă s-a deplasat în acel loc, însă nu a fost găsită tânara. Colega noastră a aflat numărul ei de telefon, a sunat-o și după 15 minute de discuții a convins-o să renunțe la actul sinucigas. Copila de 16 ani se afla în imediata apropiere a podului, iar după discuția avută cu colega noastră, a sosit în locul unde se afla patrula.

Pentru că era într-o stare confuză și se simțea rău, chiar a leșinat la un moment dat, colega noastră a sunat la 112 și a chemat un echipaj medical care a transportat-o la o unitate spitalicească. Colegii noștri s-au sfătuit împreună și au găsit cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemei.

Mama tinerei le-a multumit că i-au salvat viața fiicei sale ! Plugariu Mariana este la a doua “abatere” de acest gen. În urmă cu câteva luni a mai salvat viața unui om!

Felicitări celor doi colegi care au dat dovadă de mult calm și care datorită experienței acumulate au reușit să determine pe copilă să renunțe la o posibilă tragedie”, scrie Sindicatul Europol Neamt.

Agentul șef adjunct Plugariu Mariana nu este la primul gest de acest fel. In luna mai, in timp ce se afla in serviciu cu cu politistul Ioan Canarau, a reusit sa convinga o femeie sa nu se arunce de la geamul apartamentului. Vezi detalii AICI! A vrut să-și încheie socotelile cu viața, dar doi polițiști au fost îngerii ei păzitori

Din pacate, astfel de politisti (si nu sunt deloc putini) nu vor ajunge vreodata in functii de decizie ale structurilor de conducere, din cauza nepotismelor, cumetriilor si intereselor politice care de ani buni domina Ministerul de Interne pana la cel mai inalt nivel. Daca adevaratii profesionisti ar fi promovati in functii cheie, Politia Romana ar arata cu totul altfel, fapt demonstrat inca o data, astazi, la Roman.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.