Redeschiderea partiei de schi din Piatra- Neamt, ramane tot la cheremul vremii, dupa cum a anuntat astazi primarul Chitic intr-o conferinta de presa. Chiar daca a nins, primarul lasa sa se inteleaga ca nu este inca de ajuns, dar spera că dupa cum a inceput acest sezon rece, sa fie destula zapada pe partie.

Totodata, Chitic a anuntat si infiintarea unui compartiment in cadrul primariei, prin care se va administra partia. Compartimentul va avea dubla calificare: vara va administra strandul, iar iarna va administra partia.”Suntem pregatiti sa deschidem partia de schi in aceasta iarna . Am inventariat inca din vara problemele care trebuiau puse la punct pentru a face operationala partia  in acest sezon. Am asigurat cadrul legislativ local pentru a opera partia in regim propriu, s-a pregatit stratul suport (cosit iarba, nivelat terenul, indepartat vegetatia spontana), au fost montate plasele de protectie si indicatoarele, a fost pregatit punctul de prim ajutor, s-a depus documentatia pentru omologarea anuala, am realizat cateva reparatii in zona platoului de plecare, am gasit solutiile pentru a utiliza telescaunul , ratracul si tunurile de zapada, a fost facuta revizia telescaunului , au fost verificate tunurile de zapada si ratracul. In sedinta de Consiliu Local de astazi sunt trei proiecte referitoare la partie care reglementeaza cateva dintre aspectele necesare operarii partiei de schi. O parte din personalul pe care il vom folosi la partie este din cadrul compartimentului creat in primarie care vara se ocupa de strand iar in afara sezonului estival se va ocupa de partia de schi.

Mai este nevoie de ajutorul unui singur element dar esential pentru a deschide partia de la Piatra Neamt : vremea . Asa cum a inceput aceasta iarna sper ca vom avea zapada naturala pentru stratul suport si temperaturi scazute pentru a produce zapada artificiala”, a declarat Dragos Chitic.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.