Asa arata masa de dimineata la Spitalul Judetean Neamt, unde sunt tratati pacientii cu coronavirus. Exact ca in poza de mai jos, primita in aceasta dimineata (14 octombrie) la redactia tvmneamt.ro: un pachet de napolitane cu aroma de vanilie, un pliculet cu miere de albine (cam cat o lingurita) si o bucățică de brânză, cam 20-30 de grame.

Cu aceste alimente trebuie sa faca fata bolii, pacientii infectati cu virusul despre care medicii spun ca ataca si slabeste grav organismul.

Si asta nu e tot. Pacientii din spital sunt disperati de conditiile in care sunt tratati atat din punct de vedere medical, cat si uman. S-a ajuns chiar sa fie amenintati ca li se taie oxigenul daca vorbesc cu presa despre ”lagarul mortii”, unde mor oameni cu zile pentru ca primesc tratament pentru coronavirus, in timp ce bolile cronice sunt complet ignorate, ajungandu-se la decese din cauza unor afectiuni ale rinichilor, ficatului, inimii, sau chiar de la niste banale infectii netratate corespunzator.

Un punct de vedere oficial de la factorii responsabili (Ionel Arsene, Consiliul Judetean Neamt, conducerea spitalului) nu am putut obtine nici astazi, pentru ca toti cei care se fac raspunzatori de modul absolut inuman in care sunt tratati o parte dintre pacienti, refuza sa dea explicatii opiniei publice despre modul in care administreaza cea mai mare unitate medicala din judet.

De altfel, desi a trecut o saptamana nu a oferit nimeni explicatii nici despre ultimele doua mari scandaluri in care a fost implicat spitalul: cel cu pacientii umiliti ore intregi dupa ce au fost tinuti sub cerul liber si cel cu barbatul decedat, al carui trup a fost ridicat de familie in stare de descompunere pentru ca un medic a plecat in concediu fara completeze certificatul constatator al decesului. Despre cele dou cazuri, in articolele de mai jos:

Mai trebuie mentionat ca practic, la ora la care vorbim, spitalul judetean nici nu are conducere, pentru ca aceasta a demisionat dupa scandalul pacientilor umiliti. Potrivit unor surse din CJ Neamt, Arsene ar vrea sa-l readuca pe postul de director pe fostul prefect PDL, Toader Mocanu, cel care a mai fost director al spitalului inainte de starea de urgenta, insa a demisionat dupa o luna de zile.

Pana se mai fac niste calcule si jocuri politice insa, spitalul judetean Neamt devine pe zi ce trece un lagar de exterminare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Este foarte adevarat un lagar de exterminare unde sunt ignorate alte patologii ale pacientilor inafara de covid. Am trecut printr-o situatie similara a familiei din Rediu ( condoleante familiei) pe 27 septembrie.

 2. Este foarte târziu și mai grav este că nu s-au luat și nu se vor lua măsuri. Mulți pacienți cu așa-zise comorbiditati au murit din cauza lipsei de omenie,a lipsei de bun-simț și a neprofesionalismului cadrelor medicale din SJU Piatra Neamț. Cei declarați pozitiv la coronavirus,dar care aveau tratament și pentru alte afecțiuni cronice,nu l-au mai primit,din ce cauză nimeni nu explică. In aceste condiții normal că mulți au decedat.Oare personalul medical nu îi are pe conștiință?Dar oare au așa ceva?Dacă din familiile lor cineva era tratat astfel,oare nu aveau nimic de spus?Au depus un jurământ, de ce nu l-au respectat?Oricum nu va plăti nimeni, mortul e vinovat întotdeauna. Măcar lacrimile familiilor celor morți din vina lor să-i ajungă. Totul se plătește mai devreme sau mai târziu. Dumnezeu să le dea ce merită. Rușine să le fie celor care nu stiu să fie în primul rând oameni și abia apoi medici,asistente,infirmieră și alt personal auxiliar. Oricum sporul pe care îl primesc nu este meritat,în cele mai multe cazuri.

 3. In afară de neprofesionalism și bătaie de joc față de pacienți , SJU Piatra Neamț adună toată mafia locală prin rude, pile și cunoștințe.
  Este, pentru mulți, un loc de muncă călduț și la stat (de stat).
  Este motivul pentru care nu se poate face mare lucru, indiferent de conducere.
  Dacă dai într-unul … țipă doi sau mai multi și nu știi pe cine-ți faci dușman.
  Nu Arsene este vinovat, nici “X”, nici “Y”, ci toți cei care au contribuit la aceasta caracatiță (sau cuib de viespi) cu atitudini și metehne din epoca de piatra, corigenți la capitolele empatie, omenie, cinste, dedicație, respect, etc., etc., etc.
  In plus, orice fac (sau nu fac), ilegal sau inuman, este protejat de colegi, șefi, șefuți sau alte persoane sau funcții importante. Sunt mână în mână la tot ce este rău. Sunt obișnuiți să facă așa și li se pare normal !
  Toți cei care au avut curajul să încerce să schimbe ceva, să facă ordine, ori nu au putut ori au plecat cu coada intre picioare ! Sau nu au fost lăsați prea mult, ca sa apuce sa schimbe ceva.
  Sunt multi înfipți bine acolo cărora nu ai ce le face și pot fi periculoși (cum este și în alte instituții publice) !
  Cine poate face un inventar al pilelor din acest spital ? Poate cu asta ar trebui început !

 4. SJU Piatra Neamț pute încă de la intrare și este îndopat de persoane care nu vad altceva decât “banul”, o schimbare nu poate veni decât din interior !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.