Comnicat de presa, PNL Neamt: George Lazăr, prefectul județului Neamț: ”Nemțenii vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor la gaze și energie electrică în această iarnă”

Aproximativ 12 milioane de români vor fi sprijiniți în următoarele luni, prin acordarea unei compensații financiare de la stat, pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Decizia a fost luată de cCabinetul condus de premierul Florin Cîțu.  Guvernul va institui o schemă de acordare a unui sprijin financiar lunar pentru plata prețului aferent consumului de energie electrică și gaze natural,e pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Banii vor fi asigurați din bugetul de stat, și vor fi acordați direct furnizorilor de energie electrică și gaze naturale. Aceștia și vor acoperi diferența dintre prețul plătit de consumatori, coform facturii, și prețul final.

Vor beneficia de schema de sprijin cei care au un consum mediu de energie electrică cuprins între 30 – 200 KWh/lună și care nu fac parte din categoria consumatorului vulnerabil. În ceea ce privește facturile la gaze naturale, Executivul a prevăzut cinci categorii de beneficiari: categoria 100 – 300 metri cubi anual (încălzirea pentru o garsonieră), categoria 301 -600 metri cubi anual (consum pentru un apartament cu 2 camere), categoria 601 -900 metri cubi anual (consum cu încălzirea pentru un apartament cu 3 camere), categoria 900 – 1100 metri cubi anual (consum cu încălzirea pentru un apartament cu 4 camere și case cu suprafață mai mică de 100 metri pătrați) și categoria 1100 – 1200 metri cubi anual (consum cu încălzire pentru o locuință de aproximativ 120 metri pătrați).

Se estimează că cinci milioane de gospodării vor beneficia de schema de ajutor pentru facturile la energie electrică și aproximativ 2,3 milioane de gospodării, adică în jur de 5 milioane români, vor avea facturile compensate cu 25% la gaze naturale.

În plus, de Legea consumatorului vulnerabil, adoptată de Parlamentul României, și care a fost trimisă spre promulgare președintelui Iohannis, vor beneficia alte aproximativ 5 milioane de persoane cu venituri sub nivelul câştigului salarial mediu brut.

Toate aceste măsuri au rolul de a ușura situația românilor, inclusiv a locuitorilor județului Neamț, pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, care afectează întreaga Europă. Guvernul Cîțu a fost preocupat de confortul  românilor, astfel ca aceștia să nu fie nevoiți, în această iarnă, să stea în frig prin micșorarea consumului la energie.

I.C.

1 COMENTARIU

  1. Flăcău penelist, iohanist și catist,voi cu salare uriașe vă puteți plăti facturile la energie că va susținem noi prin impozite,surventia nu o plătiți tot din bani noștri,nu era mai bine sa va ocupați de populație că doar ei au construit centralele ce produc curentul,nu îl mai pupați in fund pe Neamț și faceți treabă în folosul comunității.Spagarul de Iohanist și Câțiu o să plătească la alegeri.Rusine sa va fie cu Câți vostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.