Actualizare: Niște postaci au încropit un montaj video care arată că votul s-a reluat și proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 12 voturi, din 12. Numai că e și mai ilegal. Votul nu se poate relua. Legea prevede clar că un vot odată exprimat, rămâne așa cel puțin până la o ședința viitoare. Drept dovadă că în primării e dezastru și consilierii locali habar nu au pe ce lume trăiesc.

Știrea inițială: Dupa cum aminteam in articolele din ultimele zile, la Primaria Poiana Teiului se petrec lucruri incredibile cu incalcari flagrante ale legilor. S-a mers pana acolo, incat se recurge la FALSIFICAREA documentelor oficiale. FALSUL este girat cu semnatura secretarei comunei, Gabriela Panait. (Vezi dovada VIDEO la sfarsitul articolului)

Vom demonstra in randurile urmatoare, pas cu pas FALSIFICAREA rezultatului votului cosilierilor locali, in sedinta din 31 martie 2017, cand au respins un proiect de hotarare, insa in documentul de dupa sedinta, proiectul apare ca aprobat, cu unanimitate de voturi: 12 din 12. Documentul este ”AVIZAT pentru legalitate’‘ de secretarul Gabriela Panait, cea care semneaza fara nicio jena documentul FALSIFICAT. Ea semneaza cu drept de semnatura ”pentru”, sub numele fostului secretar al comunei.

In sedinta respectiva, pe ordinea de zi figura si un proiect prin care primarita Ana Ancuta urmarea sa angajeze 4 oameni pe patru posturi in cadrul primariei. Ulterior s-a demonstrat si de ce voia sa faca asta. Ea a retras atributiile viceprimarului Paul Enache, acestea fiind preluate de noii angajati care au ocupat posturile dupa un consurs. Fara Hotararea de Consiliu Local, concursul nu ar fi putut avea loc, deci planurile primaritei ar fi fost date peste cap.

Lucrurile sunt extrem de simplu de demonstrat, ele fiind probate video dupa cum veti vedea mai jos. Cand se ajunge la acest proiect (foto jos) viceprimarul Enache ii cere presedintelui de sedinta sa citeasca proiectul de hotarare. Veti auzi ca este identic cu cel de mai jos. Captura documentului este de pe site-ul oficial al primariei Poiana Teiului.

Proiectul este dezbatut, urmeaza votul, apoi se aude clar cum zice si primarita si secretara Gabriela Panait ca rezultatul votului este 6 la 6. Adica 6 voturi pentru si sase voturi impotriva. Ana Ancuta repeta de cel putin 5 ori rezultatul votului si la un moment dat zice cat se poate de clar ca rezultatul este ”6 la 6”. Deci proiectul este RESPINS.

Stupoare insa. Dintr-un document oficial rezulta ca proiectul A TRECUT cu 12 voturi din 12. Sursele noastre apropiate primaritei, care stiau ce s-a intamplat, ne-au aratat documentul oficial intocmit dupa sedinta. Noi avem si documentul fizic, pe suport de hartie si l-am gasit si pe site-ul primariei. Acesta este FALSIFICAT sub semnatura secretarei Panait.

Deci un secretar isi permite sa semneze un act FALS care are si efecte imediate, adica in urma FALSULUI este organizat un concurs prin care patru oameni sunt angajati la Primarie.

Legatura cu primarita Ana Ancuta este una cat se poate de clara si aproape ca nu exista dubii ca avem de a face cu o instigare la FALS, pentru ca ea a introdus proiectul pe ordinea de zi, deci avea un interes direct si pe cale de consecinta, FALSUL ii serveste ei. Deci avem de a face cu un consurs de infractiuni: FALS in inscrisuri, UZ DE FALS si instigare la FALS

Alte comentarii sunt de prisos si din momentul publicarii acestor dovezi, daca in judetul Neamt mai exista politie si justitie, la Primaria din Poiana Teiului ar trebui sa se auda zanganit de catuse. Situatia este una extrem de grava, pentru ca sursele noastre afirma cu mana pe inima ca acesta nu este singurul FALS facut de cand primar este Ana Ancuta. Din unele indicii pe care le avem pana acum, se contureaza tot mai mult ipoteza ca in institutia condusa de Ana Acuta, se falsifica inclusiv semnaturi. Fostul secretar al comunei a dat dovada de verticalitate si a refuzat sa fie partas la asemenea ilegalitati, dandu-si demisia, insa se pare ca locul sau a fost luat de ”cine trebuie”.

Totodata, institutii ca Prefectura ar trebui sa dispuna un control in regim de urgenta la Primaria Poiana Teiului, daca prefectul este intr-adevar garantul ”respectarii legii”, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu. Le uram SUCCES, pentru ca noi le-am dat mura-n gura.

Ce spune legea: ”Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.”

P.S. Ca sa nu existe cumva suspiciuni ca imaginile au fost trunchiate in mod tendentios, mai jos se poate vedea intreaga sedinta de Consiliu Local Poiana Teiului, din data de 31 martie 2017. Minutele- 1:18:30, 1:26:30 si 1:41:30

https://www.youtube.com/watch?v=6HiyuUgpcOA

Ionut CORFU

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.