Întrebat despre noi piste de biciclete care urmează a fi amenajate în Piatra Neamț, Liviu Harbuz, fost director de cabinet al primarului, dar rămas de-a dreapta acestuia în calitate de ”susținător al primarului Andrei Carabelea”, a declarat la Monitor TV, că strada Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, va fi cu sens unic, confirmând astfel, informațiile publicate de tvmneamt.ro pe 20 decembrie anul trecut, în articolul Noi modificări în traficul rutier din P. Neamț. Sens unic pe una dintre cele mai mari străzi.

Potrivit lui Liviu Harbuz, strada va fi complet reconfigurată după ce va intra în reparații capitale, urmând să aibă numeroase locuri de parcare plus pistă pentru biciclete. Acesta nu a precizat și când ar urma să se pună în practică proiectul.”Se vor face cele care au fost prezentate, proiectate la început și o să apară piste noi de biciclete pe Ștefan cel Mare, pentru că Ștefan cel Mare va intra în reabilitare, va fi restructurat și apropo de modul în care vor fi amenajate parcări, piste de biciclete. Va fi un sens unic pe Ștefan cel Mare, nu vor mai fi două sensuri”, a spus Liviu Harbuz în emisiunea ”Revista presei altfel”, realizată de Cezar Filip.

La momentul publicării știrii în luna decembrie anul trecut, Primăria a negat informațiile pe care Liviu Harbuz le dă acum drept certe.

Noi modificări în traficul rutier din P. Neamț. Sens unic pe una dintre cele mai mari străzi (articol publicat pe 20 decembrie 2023)

Primăria Piatra Neamț pregătește noi modificări în traficul rutier. Strada Ștefan cel Mare, una dintre cele mai mari străzi din oraș, ar urma să fie cu sens unic pe toată lungimea ei, de la primărie până la stadion, acesta urmând să fie și sensul de circulație. Dacă se va opera această modificare, va trebui reconfigurată circulația pe alte două străzi. Astfel, se va modifica sensul de circulație pe str. Alexandru cel Bun (str. cu Poșta Mare), stradă care deja este cu sens unic, urmând să se circule tot cu sens unic, dar invers, dinspre Str. Mihail Sadoveanu spre Prefectură.

Și pe Strada Calistrat Hogaș se va schimba senul (unic) de mers, urmând să se circule pe senul dinspre B-dul Republicii spre str. Mihail Sadoveanu. Str. Calistrat Hogaș a fost recent reabilitată, însă s-a amânat executarea marcajelor rutiere, tocmai în vederea reconfigurării sensului de mers.

Conform surselor tvmneamt, propunerile privind modificările sunt la acest moment în analiza Comisiei Rutiere, iar dacă vor primi aprobare, vor fi puse în practică.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. “…A’nebunit lupul!” Indivizii care conduc Piatra Neamt, fostul minunat oras, au o obsesie: piste pentru biciclisti… In curand batranii vor pedala ca “nebunii” dupa banalele cumparaturi… autobuzele vor fi goale, cei cativa care mai au de lucru vor bloca pistele pentru biciclete… “De rasul curcilor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.