Peste 1000 de oameni din comuna Gîrcina judetul Neamt nu mai apa potabila de ieri dimineata (4 august), pe o vreme caniculara, cu temperaturi care ajung la 38 de grade. Mesajele celor afectati curg pe retelele de socializare si pe adresa redactiei tvmneamt.ro

In tot acest timp, sefii Apaserv parca au intrat in pamant. Nimeni nu mai raspunde la telefon de ieri dimineata cand au inceput sa apara probleme cu apa in mai multe localitati, inclusiv in Piatra- Neamt (Vezi AICI)

Faptul ca s-au ascuns, ne poate face sa credem ca la Apaserv sunt probleme foarte grave, care nu pot fi remediate pe termen scurt si mediu: ori rezervele de apa pentru populatie sunt insuficiente si se furnizeaza apa unora in detrimentul altora, ori exista una sau mai multe defectiuni tehnice majore care nu pot fi rezolvate si se tin ascunse. In oricare dintre situatii, cineva trebuie sa raspunda pentru modul de-a dreptul inconstient in care se gestioneaza lucrurile, in joc fiind sanatatea si chiar viata a mii de oameni.

Aurora Balan, primarita comunei Gîrcina a declarat ca este dusa cu vorba si chiar mintita de cei de la Apaserv: ”Ieri am reusit sa vorbesc cu cineva din conducerea Apaserv si mi s-a spus ca in cateva ore se va relua furnizarea apei. Am vorbit din nou aseara si mi s-au explicat niste probleme tehnice pe care le au la una sau doua vane. Mi s-a spus ca in cateva ore vom avea din nou apa. A mai trecut o zi si tot nu avem apa. Acum nu mai raspunde nimeni la telefon. Sunt afectate aproximativ o mie de persoane care nu au de unde lua apa potabila, pentru ca fantanile din comuna sunt cu apa sarata. Pe noi nu ne intereseaza problemele lor tehnice. Oamenii au niste contracte cu Apaserv, pentru care platesc niste bani. Poate o fi fost vreo problema tehnica, nu stiu, dar deja sunt doua zile fara apa pe vreme caniculara.

Lipsa apei genereaza si probleme economice. Zeci de clienti care erau cazati la pensiunea de la Ocol au renuntat astazi dimineata la cazare din cauza lipsei apei, pierderile suferite de administrator fiind considerabile.

Nu stim daca mai sunt si alte localitati fara apa, pentru ca cei de la Apaserv vor sa ascunda atat de bine tot ce se intampla, incat nici macar pe site-ul companiei nu au anuntat nimic astazi, iar in comunicatele publicate pe site in ultimele doua zile, nu se pomeneste nimic de comuna Gîrcina.

Purtatorul de cuvant de la CJ Neamt a declarat pentru tvmneamt.ro ca presedintele Ionel Arsene a vorbit ieri cu directorul Apaserv si i-a pus in vedere sa urgenteze rezolvarea avariilor, insa nu stia nimic despre situatia de la Gîrcina, de aceea il va contacta din nou pe directorul Movila pentru a vedea ce este de facut. Revenim.

P.S. Cei de la Apaserv sunt absolut inconstienti, pentru ca ar fi putut anunta macar la ISU despre ce se intampla si s-ar fi procedat in consecinta, adica pompierii ar fi dus apa cu cisternele in locurile afectate.

 

2 COMENTARII

  1. Alo, domnu director tehnic, administrator, consilier local și pensionar Păcală, ce faceți? La un grătar în nordul Moldovei? De ce nu vă ocupați măcar de formă, așa de ochii presei de această situație? La fel ca anul trecut cu magistrala de pe Petru Mobilă!! Sunteți cel mai profesionist habar n-am de la companie. De ce nu vă vedeți de nepoți? Nu vă mai ajung matrapazlâcurile? Gestionați situația!
    Alo, Domnule Prefect, luați măsuri, doar reprezentați guvernul! Afară cu tâlharii de la Apa Serv!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.