Pe parcursul intregii saptamani care tocmai s-a incheiat, s-a desfasurat o actiune coordonata la nivel european cu scopul de a depista neregulile din transportul de marfuri si de calatori.

Se poate observa ca cele mai putine abateri au fost constatate la nerespectarea timpilor de conducere  si odihna, ceea ce este foarte surprinzator, pentru ca in Romania, cei mai multi soferi nu vor, sunt obligati sau nu stiu sa respecte aceste reguli. Dupa estimarile noastre ar fi trebuit ca aceste abateri sa fie pe primul loc in topul contraventiilor sanctionate. Probabil ca daca aceste actiuni nu s-ar mediatiza deloc inainte de a fi incepute, numarul celor care gasiti cu nereguli la tahograf ar fi, fara nicio exagerare, de zeci de ori mai mare.

Ne indoim serios ca organizatorii acestor actiuni nu stiu efectele mediatizarii sau faptul ca nu sunt mai mult de zece firme de transport marfuri si persoane in Romania, a caror soferi respecta cu strictete regulile in ceea ce priveste timpii de odihna si de condus.

Acesta este un fenomen grav, despre care noi am mai scris si care duce la producerea a adevarate tragedii rutiere.

”În perioada 25.07 – 31.07.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au desfășurat activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), pe linia verificării legalității desfășurării transportului rutier public de mărfuri și persoane.

În cadrul acestei acțiunii au fost controlate 171 de autovehicule în regim de transport marfă, fiind aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, din care: 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 14 pentru nereguli privind documentele conducător auto/vehicul/operator transport, 13 pentru neregulile privind tahograful și timpii de odihnă, iar 27 pentru alte abateri.

Totodată polițiștii au controlat și 140 de autovehicule în regim de transport public de persoane, fiind aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, din care 15 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 5 pentru abateri privind tahograful, 4 pentru nereguli privind documentele conducător auto/vehicul/operator transport, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte abateri.”, informeaza IPJ Neamt

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.