O firma din județul Neamt a dat lovitura zilele trecute pe piața de retail din Europa. Chilipirul Zilei (parte din grupul de firme ARLL) va fi lichidator de  stocuri în toată Europa, pentru Amazon, cel mai mare magazin online din lume. Detalii, in articolul publicat de tvmneamt Firmă din Neamț, megacontract cu Amazon. Chilipirul Zilei va fi lichidator de stocuri pentru cel mai mare magazin online din lume

Contractul a fost semnat pe 3 noiembrie, firma din județul Neamț (cu sediul în comuna Borca) devenind astfel, principalul partener al Amazon în Europa, pentru lichidarea suprastocurilor și a retururilor. Chilipirul Zilei a câștigat contractul în fața a doi mari jucători mondiali în domeniu: BSTOK (SUA) si Avides (Germania).

Ca orice poveste de succes, și Chilipirul zilei are în spate ani de munca, momente imprevizibile și răsturnări de situație care în cele din urmă s-au dovedit a fi pași înainte spre ceea ce a devenit astăzi afacerea începută pe meleaguri străine.

Omul care a făcut din Chilipirul Zilei un partener dar și un concurent de temut pentru firme cu renume mondial pe segmentul lichidărilor de stocuri din retail, este o femeie. Gina Ionescu- Tudosă (foto) are 41 de ani, și este din comuna Borca. A absolvit Facultatea la ASE- managementul firmei, și un MBA de 3 ani de zile, tot în marketing, la Open University.

Totul a început în anul 2010, când Gina a plecat din țară. Motivele au fost de ordin personal, după un an cu experiențe nu tocmai favorabile, așa cum au trăit majoritatea românilor care au ales calea străinătății. Era deja angajată la o firma britanică, pentru care lucra în România, însă s-a decis să lucreze pentru aceeași firmă, dar în Marea Britanie. ”Am plecat din țară în decembrie 2010. Motivul era că în acel an se întâmplaseră mai multe evenimente nefericite în plan personal. Am plecat în Anglia la o firmă britanică cu 200 de angajați, pe post de manager general. Aveam 30 de ani. Eram angajată deja la firma respectivă de 5 ani. Practic, am făcut o relocare

În Anglia însă, viitoarea întreprinzătoare care nici nu bănuia că urma să devină ea înăși o lecție de viață, trăiește o nouă dezamăgire. Descoperă că în perioada în care lucrase pentru firmă pe un post de conducere și de maximă responsabilitate, fusese plătită cu un salariu la nivelul unei femei de serviciu din aceeași firma. Indignarea crește și mai mult, când își dă seama că se profitase de ea, pentru că era româncă. Pentru că nu-i așa, primea mult peste nivelul salariilor din România, a considerat angajatorul. ”Am descoperit când am ajuns  în Anglia, când am semnat statele de plată, că aveam salariul mai mic decât femeia de serviciu. Chiar dacă pentru România salariul era unul foarte mare, a fost un moment șocant pentru mine, așa că în timpul unei călătorii în interes de serviciu, în avion, mi-am scris demisia. Nu doar pentru că luam mai puțini bani decât alți angajați din firmă, ci mai ales pentru că mi-am dat seama că deși munceam cu devotament și îmi neglijam și familia pentru serviciu, eram plătită mai puțin doar pentru că eram româncă”, povestește Gina Tudosă.

Asta se întâmpla în 2011, și de aici, intră în linie dreaptă povestea care avea să devină Chilipirul Zilei. Gina își face în Marea Britanie propria firmă, cu acelați obiect de activitate și devine cel mai mare concurent pentru firma britanică la care muncise cu dăruire, dar unde trăise una dintre cele mai mari dezamăgiri. Mai mult, soarele chiar răsărise și pe strada ei, pentru că în aceeași zi în care s-a hotărât să facă pasul decisiv, și-a cunoscut și actualul soț. ”A urmat o lungă perioadă, din ianurie până în iulie, în anul 2011, când am fost efectiv hărțuită să mă întorc la firma respectivă, însă am refuzat și mi-am deschis propria firma.

Aveam un client indian care avea nevoie de cineva care să se ocupe de imaginea firmei lui. Am încheiat un contract de colaborare pe termen limitat cu el, iar când contractul a expirat, fiind extrem de mulțumit de cum mi-am făcut treaba, m-a întrebat de ce nu-mi fac propria firmă. Nu știam cu se procedează, însa indianul mi-a cerut pașaportul și să-i spun cum vreau să se numească firma. Într-o oră firma era înființată online, pe 1 august 2011. Culmea, în aceeași zi l-am cunoscut și pe actualul soț. De atunci, avem două motive să sărbătorim ziua de 1 august. Aveam ca sediu o încăpere dintr-un campus studențesc. În loc de chirie, predam marketing studenților, pentru că nu aveam bani.

Tot în august 2011, am semnat primul contract. Cu Indesit- Anglia, la vremea aceea, în top 3 producători de electrocasnice, din Europa. Eu am fost cea care i-am abordat. Le-am cerut să-mi dea să vând ceea ce departamentul lor de vânzări nu considera prioritar sau nu reușea să vândă. În scurt timp, ajungeam să vând stocurile Indesit și din celelalte filiale Indesit din Europa. În prezent, Indesit încă este furnizorul nostru. Firma mea a devenit astfel recunoscută pentru eficacitatea cu care lichidam stocurile marilor producători. Imediat după Indesit, am preluat vânzările stocurilor și pentru Samsung- Anglia”. Între timp, firma britanică la care lucrase Gina, începea să se îndrepte către faliment. Nu putea face față concurenței de după ascensiunea firmei fostei angajate si pierdea contract după contract, în favoarea acesteia.

Se născuse așadar, ARLL. Firma mamă a Chilipirului Zilei de astăzi, de la Borca, județul Neamț, iar după 3 ani, Gina simte că trebuie să facă ceva și pentru acasă. Pentru țara din care plecase, pentru locurile natale, așa că și-a mutat o bună parte din afacere la Borca. ”Cu timpul am început să lichidăm stocurile pentru mai mulți alți producători cu renume, pentru mai multe categorii de produse: mobilier, electrocasnice, jucării, scule și unelte, obiecte de uz casnic, produse de îngrijire personală, etc.

Pe măsura ce firma s-a dezvoltat, aveam nevoie de ajutoare și am început recrutările. Primul interviu a fost cu o englezoaică. Avea spre 50 de ani și încă locuia cu părinții. Nu am angajat-o, pentru că mi-am dat seama că nu ar putea face față cerințelor și am apelat la români. Primii angajați români lucrau de acasă. Asta se întampla tot în 2011. Ceea ce abia acum pare o normalitate -munca online de acasă- noi făceam de 10 ani.

În 2014 m-am mutat în Romania. M-am gândit că dacă angajații lucrau de acasă, puteam face și eu acelați lucru și m-am întors în casa bunicilor din satul Mădei, comuna Borca. Aici începe povestea Chilipirului Zilei. Din dorința de a oferi comunității în care m-am născut, o alternativă la locurile de muncă din gatere, am demarat cu un magazin online. Cu stocurile deja existente și cu experiența acumulată, reușim și astăzi să păstrăm prețuri foarte mici. Pentru că firma mamă avea deja acces la lichidări de stocuri, produse cu prețuri extrem de mici, am transferat clienților acest beneficiu”, mai spune Gina Tudosă, directorul general al ARLL- Chilipirul Zilei

Acum, Chilipirul Zilei are 27 de angajați în România și 30 de angajați în Anglia și Irlanda. Dintre toti angajații, și din România și din străinătate, unul singur este italian. Restul sunt români. Și nu întamplător, ci pentru că asta a fost ambiția Ginei Tudosă. Să colaboreze cu conaționalii ei, despre care are doar cuvinte de laudă. ”Pentru mine personal, este o mare satisfacție să confirm încă o dată că românii sunt cei mai buni! Sunt inteligenți, vorbesc cu lejeritate limbi străine și învață foarte repede specificul fiecărei țări și au o adaptabilitate fantastică

Dupa 10 ani, pe lângă Amazon, ARLL (Chilipirul Zilei) este lichidator de stocuri și pentru Mediamarkt- Italia, OTTO- Germania, Playmobil, Beko, Russell Hobbs, Remington, Wayfair, Bica, Delonghi, Smeg, Whirlpool, Tesco, Homebase, și alții.

La ora actuala, Chilipirul Zilei are 2 magazine fizice în Mădei și Borca și 13 depozite. Însă proiectele de viitor sunt la fel de ambițioase ca și până acum. Gina Tudosă spune că în perioada următoare, are în plan deschiderea a încă 3 magazine Chilipirul Zilei, în județele Suceava și Iași.

Într-o perioadă în care toate prețurile explodează, noi, la Chilipirul Zilei vom putea în continuare să oferim produse necesare la prețuri mici. Puterea de cumpărare scade, dar asta nu înseamnă că oamenii nu vor putea în continuare să cumpere o jucărie copilului sau o canapea de calitate, dar la un preț acceptabil”, conchide Gina Tudosă.

Produsele comercializate de Chilipirul Zilei la preturi mai mult decat convenabile, pot fi vazute si comandate AICI. Produsele pot fi comandate si direct in magazinul din Borca, asigurandu-se transportul oriunde in judet.

Ionut CORFU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.