Actualizare- comunicat de presa, DGASPC Neamt: DGASPC Neamț a instituit o măsură de protecție în regim de urgență pentru fetița de 5 ani din Roman care a fost lovită de mamă cu mătura. În termen de 5 zile, conform legii, se va propune instanței de judecată înlocuirea măsurii provizorii de urgență fie cu plasamentul la asistent maternal, fie reintegrarea în familia extinsă dacă există condiții optime privitoare la securitatea, creșterea și îngrijirea copilului.

Cazul ne-a fost semnalat sâmbătă seara de către Serviciul Telefonul Copilului Brașov. De asemenea, în aceeași seară Poliția Roman ne-a anunțat că a identificat-o pe mamă, aceasta având domiciliul în Roman și că se va proceda la audierea acesteia. La audiere a fost prezent și un psiholog din cadrul DGASPC Neamț. La finalul audierilor, fetița a fost preluată într-o structură de urgență a Direcției iar luni, 2 decembrie, a fost identificat un asistent maternal care a preluat copilul. Tot luni o echipă de specialiști formată din asistenți sociali și psihologi de la Serviciul pentru Copilul Maltratat a plecat la Roman pentru a face o evaluare completă din punct de vedere psiho-social atât mamei cât și familiei extinse (bunici, mătuși, alte rude), rezultatele urmând a fi utilizate în vederea stabilirii conduitei ulterioare astfel încât să se ia cea mai potrivită decizie pentru copil.

Fetița a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică astfel încât să depășească trauma separării de mamă.

Stirea initala: Fetita batuta si umilita de mama sa la Roman, a fost preluata de DGASPC Neamt (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului), inca de sambata seara.

Masura vine dupa ce pe retelele de socializare a aparut in filmulet in care se vede cum fetita de doar 5 ani si jumatate, este batuta si jignita de mama ei, in varsta de 25 de ani. Imaginile sunt filmate de o alta femeie, care se amuza pe seama tratamentului aplicat fetitei de catre mama ei. Ulterior, imaginile au ajuns la tatal fetei care este plecat in strainatate, acesta facandu-le publice.

Femeia care și-a bătut și umilit fetița, anchetată de Poliția Neamț (video). Scenele s-au petrecut la Roman

Femeia care și-a bătut și umilit fetița, anchetată de Poliția Neamț (video). Scenele s-au petrecut la Roman. Vezi mai multe detalii, AICI https://tvmneamt.ro/femeia-care-si-a-batut-si-umilit-fetita-anchetata-de-politia-neamt-video-scenele-s-au-petrecut-la-roman/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Duminică, 1 decembrie 2019

Magda Vasilache, purtator de cuvant DGASPC Neamt, a declarat ca fetita a fost preluata de la mama ei sambata seara (1 decembrie) si va fi incredintata unui asistent maternal care a fost deja gasit. Astazi, cazul fetitei va fi prezentat unei instante care va decide daca fata poate fi luata in grija asistentului maternal indicat de DGASPC.

Pe numele femeii de 25 de ani a fost deschis dosar penal pentru infractiunea de vatamare corporala, a declarat Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Alte detalii, AICI:

Femeia care și-a bătut și umilit fetița, anchetată de Poliția Neamț (video). Scenele s-au petrecut la Roman

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.