Pana pe data de 31 octombrie, fermierii nemteni mai pot depune cererile privind plata ajutorul de stat pentru politele de asigurare incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare pentru culturile infiintate in primavara anului 2014.
Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare beneficiarilor si reprezinta o cota procentuala din costul primelor de asigurare platite de catre producatorii agricoli. Cuantumul reprezinta 70% pentru politele care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale si de 50% pentru politele care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum si a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile /sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestari parazitare.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt intreprinderile mici si mijlocii care desfasoara activitate in domeniul productiei agricole primare. Cererea de solicitare a ajutorului pentru plata primelor de asigurare – culturi agricole va fi insotita de copia cererii unice de plata pe suprafata pentru anul 2014, inregistrata la APIA Neamt, de unde se solicita ajutorul de stat – plata primelor de asigurare sau unde a fost depusa cererea unica de plata pe suprafata.
Beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.